B-tým: SK Bystřice – TJ Sokol Nespeky B 0:2 (0:1)

Festival zahozených šancí. Béčko si připisuje tři povinné body. Areál bystřického stadionu hostil v parném sobotním odpoledni zápas 24. kola okresního přeboru, kam zajížděl náš B tým opět ve značně kombinované sestavě. Vše však dobře dopadlo a po dominantním výkonu vezeme na Starou hospodu tři body.

Kdyby neexistovaly neomezené telefonní tarify, tak by jistě trenér a v posledních týdnech i manažer Novotný protelefonoval kalhoty, protože den před zápasem nominace nečinila ani jedenáct hráčů potřebných k nastoupení do zápasu. Nakonec jsme si mohli dovolit luxusu tří střídajících hráčů připravených do hry. Zápas se od začátku odvíjel podle předem avizovaných předpokladů. Domácí tým uvíznul na chvostu tabulky, a tak bylo otázku ne kdo zvítězí, ale o kolik zvítězíme.

Zápasy s papírovým outsiderem jsou ale nevyzpytatelné z několika faktorů. Pokud se k podcenění soupeře a nemohoucnosti vstřelit první branku přidá i letní počasí, stává se ze zápasu nervák. I přes neproměnění několika šancí jsme se ujali v 18. minutě vedení, kdy Vojkůvka sice svou tutovku neproměnil, ale míč vyražený brankářem nabil nabíhajícímu Procházkovi a ten už gólmana prostřelil. Poté jsme se přizpůsobili hře domácích, kteří v ojedinělé šanci nechali vyniknout Židlíka.

Prvních 15 minut druhého poločasu jsme prospali a nechali domácí kombinovat na naší obranné polovině. Ti si také dokázali vytvořit tutovou šanci, kdy po kolmici středem obrany postupoval domácí útočník sám na Židlíka. Ten jeho střelu vyrazil a když už se domácí střelec chystal dorážku umístit do prázdné branky, skluzem jeho střelu zblokoval Presl na roh. Pak trenér Novotný vystřídal spalovače Vojkůvku za matadora Maršouna, vrátili jsme se zpátky k dominantní hře a zvýšili vedení. Opět jsme se ale střídali v neproměňování šancí. V 80. minutě nás uklidnil brankou přímo z rohu Luděk Rublič. Už v prvním poločase byl trenérem nabádán, ať rohy zahrává přímo do branky, nicméně z toho bylo jen břevno. Te samý hráč mohl po skvostném sóle přidat další branku, ale poté, co prošel slalomem 70 metrů a narazil si střelou o zadní tyč, tak dorážkou přestřelil. I tak si ale vezeme letošní první venkovní výhru. Židlík vychytal již pátou nulu v sezoně.

Branky: 18. Procházka, 80. L. Rublič

Sestava: Židlík – P. Rublič st., P. Rublič ml., Presl, L. Rublič – Kouřimský (54. A. Jíša), Sysel (C), Rosenvald, Matyášek – Vojkůvka (61. Maršoun), Procházka  (86. Myslivec Jan)

 

Zápis o utkání najdete zde: