U15: Nespeky/Poříčí – Senohraby/V.Popovice 3:2 (1:1)

Velmi příjemné vzpomínky budeme mít na víkendové utkání starších žáků, kteří v neděli dopoledne hostili sdružený tým Senohrab a Velkých Popovic. Problémy při skládání hráčského kádru je již obehraná písnička. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Minulý týden jsme horko těžko dali dohromady deset hráčů na zápas v Křivsoudově, a právě v tomto utkání se nám zranili dva kluci. Tomáš Hájek má na 14 dní nohu v sádře, a kapitán Jikra Chodora se celý týden pohyboval o berlích. K tomu ještě úraz Fabia Sarköziho mimo hřiště a též sádra na 3 týdny.

Šance na to, že řádně dohrajeme letošní soutěžní ročník zase o něco klesla. Nicméně díky pomoci kluků z kategorie mladších žáků jsme tento zápas mohli odehrát. Doplnili nás Honzík Dřízal, Lukáš Růžička a Adam Křejčík (všichni roč. 2010) a Samuel Bouška. A jak se následně ukázalo, nebylo to jen doplnění do počtu, ale všichni kluci předvedli parádní a spolehlivý výkon.

Zvolili jsme stejné rozestavení jako v Křivsoudově, tj. se dvěma středními záložníky a zatím nám tento model funguje. Do vedení jsme se dostali ve 23.min, když Dominik Krygel dokázal zužitkovat kolmou přihrávku za obranu a střelou na zadní tyč otevřel skóre – 1:0. Soupeř ale do poločasové přestávky ještě stihl vyrovnat na 1:1.

Ve druhém poločase to byli hosté, kteří se dokázali prosadit jako první a ujali se vedení 1:2. Střelcem gólu byl opět senohrabský Matyáš Filip. Přestože byla vidět na hráčích únava, tak musím před kluky smeknout, protože nikdo zápas nezabalil a všichni hráli až do konce. Nemyslím si, že to byl náš nejlepší zápas, neboť kromě Vlašimi jsme odehráli většinu zápasů velmi dobře, ale byl to pro nás první zápas se šťastným koncem.  V 54. minutě totiž krásnou střelou do levého horního rohu vyrovnal Kuba Mařík, a v poslední 80.min po závaru před soupeřovou brankou vstřelil vítězný gól mladý Adam Krejčík. Na rozdíl od předchozích zápasů, kdy jsme výsledek zápasu ztratili v posledních minutách, tak tentokrát se k nám štěstí otočilo čelem a poprvé v jarní části jsme si mohli vychutnat pocit vítězství. Klukům to velmi přeji, neboť si to za své výkony zaslouží.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8430902

 

 

Zápis o utkání najdete zde: