A-tým: SK Lhota – TJ Sokol Nespeky 1:4 (0:1)

Sezóna 2021/22 se pomalu blíží do svého finále a naše áčko si v rámci 26.kola jelo do Lhoty pro „povinné“ body. To se nakonec povedlo, a po vítězství 4:1 si upevnilo 7.příčku v soutěžní tabulce. Zápas nenabídl žádné přehnané množství gólových šancí, ale to, co si mužstva vypracovaly, tak to z velké části proměnily. V 19.min poslal dlouhý míč za obranu Bredler, tam se jako první dostal Vojkůvka a přesným centrem na zadní tyč našel Maršouna a bylo z toho vedení 0:1.

Ve 30.min měl tutovku Pepa Petlička, který ale své dlouhé sólo téměř z poloviny hřiště neproměnil, naopak nechal vyniknout mladého domácího gólmana Kovaříka. V závěru poločasu jsme měli ještě jednu příležitost, Vojkůvka rychle rozehrál odpískaný faul a trio Klauz, Petlička a Maršoun běželi do přečíslení tři na dva. Bohužel, v tomto případě byli úspěšnější obránci.

Druhý poločas začal šancí Buriana, ale jeho zakončení hlavou mířilo o něco výš, než by bylo potřeba. V 57.min přišla ojedinělá šance domácích, kteří po dohraném rohovém kopu vyrovnali na 1:1. Střelou na zadní tyč se prosadil Tomáš Vaněček. Závěrečných 20 minut bylo již plně v režii Romana Vojkůvky, který se blýskl hattrickem a rozhodl tak o našem zaslouženém vítězství. Nejprve ho poslal do šance Petlička a Roman zvolil zakončení na bližší tyč nahoru – 1:2. O deset minut později mu poslal dlouhý míč za obranu Maršoun, a Roman usměrnil míč před vybíhajícím gólmanem – 1:3. A třetí branku mu v podstatě darovali domácí sami, neboť chybnou rozehrávku zachytil Petlička, jedním dotekem sklepl na Vojkůvku a bylo hotovo – 1:4. V samotném závěru měl Vojkůvka ještě dvě velké šance, ale v prvním případě ho nesprávně zastavil praporek pomezního rozhodčího a ve druhém případě pálil Roman vysoko nad. Nicméně tyto neproměněné šance nás mrzet nemusí, neboť ze Lhoty vezeme všechny tři body.

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/5/23/38760.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/5/22/206134tu3002.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: