U11: SK Bystřice B – Nespeky/Poříčí 9:6 (3:1, 3:3, 3:2)

Úterní zápas v Bystřici nás zastihl v době, kdy si řada hráčů plnila školní povinnosti typu škola v přírodě, nebo jiný školní výlet, k tomu se přidala jedna nemoc a jedno zranění, a rázem jsme měli málo dětí i v přípravce. Naštěstí mužstvo během jara doplnili čtyři nováčci, a tak i přes řadu omluvenek jsme měli k dispozici celkem šest hráčů. Soupeř nám navíc dovolil doplnit mužstvo o jednu neregistrovanou hráčku, a tak o problémech s nedostatkem hráčů nemůže být ani řeč.

Soupeř má svůj „b-tým“ složen z velmi mladých hráčů, v podstatě naprostá většina z nich patří věkem ještě do mladší přípravky, ale nic to nemění na faktu, že děti jsou velmi šikovné, bezesporu mají dobré trenérské vedení, a když je navíc doplní dva až tři kluci z těch starších, tak je to velmi těžký soupeř. Nám sice chyběly naše největší opory, ale adekvátní náhradou byla právě Týnka, která je velmi šikovná, a i díky její přítomnosti se dá mluvit o tom, že utkání bylo poměrně vyrovnané.

Někdo by mohl namítat, že taktika do přípravkového fotbalu nepatří. Soupeř nám ale ukázal, že to zas taková pravda není. Stačí se držet toho jednoduchého pravidla, které se učí v mladší přípravce „když máš míč, útoč na bránu. Když ho nemáš, útoč na míč“.  Přesně toho se drželi ti malý „špunti“ z Bystřice, a přestože byly o dva až tři roky mladší, tak často dokázali napadat ve dvou i třech hráčích najednou a častokrát byli úspěšní.

Našemu výkonu možná něco chybělo, určitě to nebylo tak povedené utkání jako ty předchozí, ale ne nadarmo se říká, že mužstvo hraje to, co mu soupeř dovolí. A upřímně řečeno, nám toho Bystřice moc nedovolila, a proto než abych hledal nějaké nedostatky v naší hře, tak bych tentokrát spíše pochválil domácí hráče a jejich trenéry, neboť oni si tentokrát vítězství zasloužili o trošku víc. Jinak v utkání jsme vstřelili celkem šest gólů, nejčastějším střelcem byl Honzík Rublič, který se trefil hned pětkrát, a svou první branku si připsal i Míša Párys, který na začátku třetí třetiny snižoval na 7:5.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8447662

 

 

Zápis o utkání najdete zde: