B-tým: TJ Jawa Divišov „B“ – TJ Nespeky B  2:5 (0:3)

Ilustrativní foto; zdroj: Benešovský Deník

Sosnovec rozpáral Divišov a béčko je zatím bez ztráty bodu
Čtvrtý zápas v nové sezóně a třetí na venkovním hřišti čekal nespeckou rezervu v nedělním odpoledni na skvěle připraveném pažitu v Divišově. Domácím se zatím v prvních kolech příliš nedařilo, a tak jsme si jeli pro tři body. Ač Divišov nastoupil v silném složení a jeho dres oblékl i bývalý ligový hráč Slavie a trenér Benešova, Luboš Zákostelský, dostali jsme velmi rychle do pohodlného vedení. V 17. minutě jsme vedli již 3:0, kdy si jeden z nejrychlejších hattricků v historii Nespek připsal Oleg Sosnovec. Ten si branky postupně připsal po centru Luďka Rubliče a nekompromisním zakončení, po příhře Presla ze strany a třetí přidal po kličce ve vápně. Rychlé a pohodlné vedení naši jedenáctku ukolébalo a tím, že jsme situace přehrávali a po ztrátě míče se nevěnovali bránění na 100 %, jsme rezervu Divišova dostali do hry. Jednou nás zachránil Židlík a podruhé letěla střela domácího hráče těsně vedle.

Trenér Novotný i přes tříbrankové vedení v kabině tým káral za hru v druhé polovině prvního poločasu a vytýkal hráčům, že pokud bychom v takovém výkonu pokračovali, můžeme domácí dostat do zápasu pouze sami. A tato předpověď se mu vyplnila.

V prvních minutách druhého poločasu tomu ale nic nenasvědčovalo. Vytvořili jsme si dvě tutovky, ale obě zazdil špatným řešením Vojkůvka. Ten o pár minut později na polovině hřiště zbytečně fauloval obránce a když se pak  po rozehrání na levé straně obtočil kolem Pohořelého jindy brankář Šimáček a předložil tutovku Janovskému, snížili domácí na 1:3. To ale nebylo vše. V 65. rozehrával banální přímá kop na vlastní polovině Bejbl a našel nohu stojícího Janovského, který pelášil na branku, ve vápně po souboji s Bejblem špatně došlápl a rozhodčí po signalizaci postranního odpískal pokutový kop. Nutno podotknout, že velmi přísný a k posouzení situace jako penaltové přispělo i vážné zranění, které si po došlápnutí domácí hráč způsobil a musela pro něj přijet sanitka. Jíša penaltu proměnil a dvacet minut před koncem jsme tak vedli už jen o jednu branku.

Naše ofenzivní kvalita se však opět po chvíli projevila a poslala nespeckou loď opět správným směrem ke čtvrtému vítězství v řadě. Vojkůvka totiž v 71. minutě protrhnul střeleckou smůlu po příhře Pohořelého a opět jsme se dostali do klidného vedení, které ještě navýšil precizně provedeným trestným kopem Hamajda, který vyhnal pavouky ze sítě domácího brankáře, jindy hráče Campodonica. A protože další šance Vojkůvky, Vošického a Hamajdy už zůstaly nevyužity, odvážíme si z Divišova tři body po zasloužené výhře 5:2.

Po čtvrtém kole vedeme tabulku okresního přeboru bez ztráty kytičky a v neděli na novém domácím pažitu přivítáme jednoho z favoritů na postup, Sokol Neveklov.

Sestava Nespek:
Židlík – Myslivec st., Bejbl, Rublič P., Rublič L. – Voráček (57. Vošický), Hamajda, Pohořelý, Presl – Sosnovec (75. Pavlík), Vojkůvka (84. Myslivec ml.)

 

Ilustrativní foto; zdroj: Facebook TJ Jawa Divišov