Nespeky – Zavidov

Lukáš Maršoun udělal otci radost

Nespeky – Fotbalisté Nespek zapomněli ve druhém kole I. A třídy, skupiny A, na pětigólový výprask z Černolic a těsně porazili Zavidov.

NESPEKY – ZAVIDOV 2:1

 

Nespeky začaly v pozměněné sestavě mírným náporem, který přinesl jen dalekonosnou střelu Myslivce mimo brankové tyče. Hosté zahrozili ve 20. minutě, kdy Drážek vyrazil tvrdou střelu Poláka. Poté se hra vyrovnala a ve 34. minutě se dostal do velké šance domácí Vojkůvka, ale špatně zakončil. Nespeky se dočkaly ve 37. minutě, když se dostal k odraženému míči L. Maršoun (syn trenéra) a střelou k tyči nedal Kuklovi šanci – 1:0.

V úvodu druhého dějství mohli domácí zápas rozhodnout, ale Vojkůvka z první příležitosti pálil vedle a podruhé do brankáře. Následně vyrazil Kukla ránu Kupši. V 68. minutě se již domácí dočkali, když Vojkůvka prostřelil z úhlu gólmana – 2:0. Následně Panenka nastřelil tyč z trestného kopu, aby hosté zápas v závěru zdramatizovali, když v 86. minutě snížili hlavou Vanického. Zbytek zápasu si již Nespeky pohlídaly a dokráčely k první výhře v sezoně.

„Odehráli jsme bojovné a disciplinované utkání, po kterém zaslouženě zůstaly body v Nespekách. Dostali jsme se do vedení střelou z dvaceti metrů a jen škoda, že jsme do konce poločasu nezvýšili. Ani na začátku druhé půle se nám nepodařilo zápas rozhodnout a dali jsme druhý gól až v 68. minutě. Poté jsme po centru dostali laciný gól, který naši výhru trošku zkomplikoval. Kluci ale závěr zvládli a gratuluji jim k dobrému výkonu,“ podotkl k první výhře v sezoně trenér Nespek Jiří Maršoun.

Branky: 37. L. Maršoun, 68. Vojkůvka – 86. Vanický. Rozhodčí:Miroslav Vlk. ŽK: 2:1. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Nespeky: Drážek – Štáf, M. Obermajer, Krejza, Myslivec (54. Tyrner) – Burian – Šorfa (22. Vojkůvka), Kukač, L. Maršoun, Konopiský – Kupša (77. Panenka).

Ve středu 24. srpna hrají od 18 hodin Nespeky předkolo Středočeského AGRO CS poháru na hřišti nováčka I. B třídy Neveklova. 

PAVEL DRNEC