Nespeky – Neveklov

Nespeky po penaltách postupují dál na úkor Neveklova

Neveklov – Předkolo fotbalového poháru Středočeského AGRO CS přivedlo proti sobě okresní týmy – Neveklov (I. B třída) a Nespeky (I. A třída). Zápas  nakonec musel rozhodnout až penaltový rozstřel, po kterém se více radovali fotbalisté Nespek. 

NEVEKLOV – NESPEKY 1:1 PK 3:4

 

V Neveklově se na první ostrý zápas nového ročníku přišlo podívat 80 diváků a opravdu se bylo na co koukat.

Domácí hráli v prvním poločase aktivně a favorizovaným hostům značně komplikovali úlohu favorita. Zejména v úvodních třiceti minutách diktovali tempo hry a ve 21. minutě se po přihrávce Křemena řítil sám na bránu Hlaváč a podél těla vyběhnuvšího Drážka otevřel skóre zápasu. V závěru poločasu si hosté krásně na velkém vápně přenechali balón, ale Vojkůvkovi sebral míč od nohou tygřím skokem Franěk.
V úvodu druhého poločasu mohl poslat domácí do dvoubrankového vedení Křemen, ale po sóle na Drážka nevyzrál. V 52. minutě bylo vyrovnáno. Nevinně vypadající rozehrávka mezi domácími obránci vedla k chybě Chomáta, který poslal brankáří pomalou přihrávku, kterou doběhl Krejza a tváří v tvář Fraňkovi se nemýlil – 1:1. Neveklovu postupem času docházely síly a Nespeky po celý druhý poločas domácí tlačily, ale domácí obrana je do žádné vyložené šance nepustila. Z ojedinělého brejku Neveklova a krásném centru Vrkoslava z pravé strany, odmítl v 83. minutě rozhodnout Fišer.
Proto se šlo do penalt. Za domácí se neprosadil Peter a Stibůrek, a jelikož hosté, až na jednu vyjímku, mířili přesně, tak postoupují do dalšího kola.

„Musím kluky pochválit. Nechali na hřišti maximum a makali do poslední minuty. Naše obrana pracovala v podstatě bez chyby a do ničeho soupeře nepouštěla o to víc mě mrzí snad jediná chyba v utkání. Musíme se poučit z našich chyb a také s naprosto odlišným řízením utkání rozhodčími, kteří utkání zvládli bravůrně a je jen škoda, že mezi okresním přeborem a krajskou soutěží je takový rozdíl. Bohužel někteří hráči jsou ještě svým chováním v okresním přeboru. Kluci se těšili, že dotáhneme naší cestu až do pohárové Evropy, ale nezbývá nám než pogratulovat Nespekům k postupu
do dalšího kola a ještě přeji mému kamarádovi Jirkovi Maršounovi (trenér Nespek) hodně štestí v budoucím trenérském životě,“ dodal po pohárovém utkání vcelku spokojený trenér Neveklova Marian Král. 

„Sehráli jsme vyrovnané utkání, ve kterém jsme byli šťastnější na penalty. Překvapivě dobrý výkon předvedl i Míra Pavlík, který nastoupil po dlouhé době. Neveklov má dobré mužstvo,“ dodal po utkání trenér Nespek Jiří Maršoun, který s týmem vyzve v prvním kole AGRO CS poháru Kunice. 

Branky: 21. Hlaváč – 52. Krejza. Rozhodčí: Garaja. ŽK: 2:1. Poločas:1:0. 

Neveklov: Franěk – M. Balík (27.Znamenáček), Chomát, P. Balík, Zimmel – Vobořil (50. Vrkoslav), Hameta (63. Fišer), Peter, Křemen (58. Stibůrek), Hlaváč – Čichovský.

Nespeky: Drážek – Tyrner, Obermajer, Pavlík, Konopiský – Krejza, Kukač (52. Panenka), Maršoun (82.Dufek), Kopecký (62. Jíša) – Kupša, Vojkůvka.