Černolice – Nespeky

Vyhrála zkušená hra nad naší naivní, stýská si Maršoun
Černolice – Fotbalisté Sokola Nespeky nerozjeli nový ročník I. A třídy, skupiny A, na hřišti Černolic dobře, když si odvezli domů potupného „bůra“ a tak nový trenér Jiří Maršoun má o čem přemýšlet.

ČERNOLICE – NESPEKY 5:1

 

V prvním poločase se hrál vcelku vyrovnaný zápas a domácí ze tří střel na branku, dvakrát skórovali. V 9. minutě napřáhl z 35 metrů Franěk a jeho krásná střela o tyč skončila v Drážkově brance – 1:0. V 19. minutě postupovali dva domácí útočníci na jednoho nespeckého obránce a Franěk ze strany prostřelil gólmana podruhé. Za chvíli poprvé zahrozili hosté, ale střela Kukače se mezi brankové tyče nevešla. Po půlhodině hry vyrazil Drážek střelu Poláčka na roh, aby na druhé straně proběhl mezi obránci Vojkůvka, ale z hranice šestnáctky přestřelil branku.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, když v 55. minutě využil Šmucler ponechané výhody, po sóle obešel nespeckého gólmana a do prázdné branky zvýšil na 3:0. Vzápětí Pohořelý vysunul Vojkůvku a ten snížil na 3:1. Hosty však branka nevyburcovala, hráli nadále v křeči, a tak je v 66. minutě ztrestal Macela parádní trefou do šibenice z trestného kopu. Následně vychytal Drážek při sóle Šultese, aby v 81. minutě uzavřel účet zápasu na 5:1 Poláček po závaru před hostující brankou tečovanou střelou. Závěr utkání se nesl v režii Černolic, které byly ve druhém poločase mnohem fotbalovější a agresivnější na míči.

„Vyhrála zkušená hra nad naší naivní. V 9. minutě jsme dostali krásný, ale asi náhodný gól z 35 metrů, který rozhodl dění na hřišti,“ našel příčinu neúspěchu trenér Nespek Jiří Maršoun.

Branky: 9. a 19. Franěk, 55. Šmucler, 66. Macela, 82. Poláček – 56. Vojkůvka. Rozhodčí: Vokoun. ŽK: 1:3. Diváci: 90. Poločas: 2:0.

Nespeky: Drážek – Štáf (46. Kupša), M. Obermajer, Krejza, Myslivec (78. Kopecký) – Burian – Šorfa, Kukač (46. Pohořelý), L. Maršoun, Konopiský – Vojkůvka (75. Párys).

JAROSLAV ROSENVALD