Chocerady – Nespeky

Chocerady si smlsly na Nespekách

Chocerady – V okresním derby ve fotbalové I. B třídě se lépe vedlo Choceradům, které hlavně díky rychlému nástupu do zápasu porazily Nespeky.

Chocerady – Nespeky 4:1

Chocerady se v derby snažily Nespeky od úvodního hvizdu zatlačit a rozhodnout zápas. Ve 3. minutě si Šmejkal zpracoval křížný pas Bürgela, šel sám na Králíčka, ale ten vyrazil míč na roh. Za čtyři minuty se domácí dočkali, po rohu Burceva vracel koníčkem Kůdela míč na bránu a k překvapení všech z toho byl gól. V 15. minutě Šmejkal úvodní zaváhání napravil a po dorážce nedal Králíčkovi šanci – 2:0. Nespeky do této chvíle sice držely vícemíč na kopačkách, do šancí se však nedostávaly, i náznaky brejků domácí obrana pečlivě sbírala. A tak hrozili i nadále Choceradští. Po kombinaci Urbance s Říčařem byl podražen v šestnáctce Šmejkal a penaltu s přehledem proměnil Burcev. Domácí se uspokojili a střed hřiště ovládly Nespeky. Po jednom z útočných výpadů byl před vápnem faulován T. Rosenvald, z trestného kopu Kalenda krásnou střelou do šibenice snížil na 3:1.

Po změně stran byl zápas bojovnější, plný nakopávaných míčů a oba celky hrozily z brejků nebo standardek. Burcev protáhl Králíčka z pětadvaceti metrů, na druhé straně Panenka střílel nad. V 60. minutě se Kalenda dostal k míči na hranici šestnáctky, lob přes Holuba, ale skončil na břevně choceradské branky. A tak se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Mařinec rozehrál na Burceva, přišel centr a Říčař vlil na kopačky domácích klid – 4:1. Zbytek zápasu již byl pouze o hře od vápna k vápnu a plný soubojů.

„Před zápasem se nám rozpadla základní sestava a museli jsme béčku sebrat dva kluky. V první půlce jsme proměnili většinu největších šancí, mnohdy i s trochou štěstí, hosté se dostali pouze k trestňáku, ten však těsně před půlkou dali a dostali se tím opět do hry. V druhém poločase díky bojovnosti a brance Říčaře jsme vedení udrželi a vyhráli. Musím ale uznat, že hosté působili fotbalověji, ale chybělo jim zakončení,“ řekl po zápase asistent trenéra Chocerad Miroslav Svoboda.

Absolutně jsme nezvládli první poločas, kdy jsme hrubýma chybama pustili domácí do tříbrankového vedení. V závěru poločasu nás dostal do hry Kalenda krásným trestným kopem. Do druhé půli jsem udělal změnu v sestavě, kdy nevýrazného Charváta nahradil panenka a obraz hry se zlepšil. Měli jsme balón na svých kopačkách. Rozhodujícím momentem byla 70. minuty kdy byl v pokutovém území sražen Tomáš Rosenvald a měla následovat penalta, ale zahrával se jen trestný kop. Mohli jsme ještě zápas zvrátit, ale po chybě obránce Páryse bylo po zápase. Jsem velice zklamaný s výkonem a přístupem některých hráčů. Bez sebeobětování, bojovnosti a srdíčka nemůžeme v těchto zápasech uspět. Chocerady si svým výkon ale výhru zasloužily,“ zlobil se trenér Nespek Petr Novotný, přesto našel pozitiva: „V šedi výkonu jen tři hráči splňovali, to co jsme si řekli, byl Nachtman, Kalenda a brankář Králíček, který ve druhé půli ještě tři góly chytil.“

Branky: Kůdela, Šmejkal, Burcev (z PK), Říčař – Kalenda. Rozhodčí: Koleček. Diváci: 90. Poločas: 3:1.

Chocerady: Holub – Vycpálek, Brožek, Mařinec – Bürgel (70. Pešta), Burcev, Říčař, Janovský, Urbanec – Kůdela, Šmejkal (85. Pavlíček).

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, M. Rosenvald, Pavlík – Kadeřábek (80. Presl), Burian, Kalenda, Charvát (46. Panenka) – Cháb, T. Rosenvald.