Nespeky – Kouřim

Nespeky rozhodly po přestávce

Nespeky – Ve fotbalové I. B třídě potvrdily Nespeky roli favorita a doma porazily zatím bez bodu hrající Kouřim.

Nespeky – Kouřim 3:2

Domácí šli do vedení hned v 5. minutě, kdy se po úniku po pravé straně a centru Páryse trefil Cháb. Hosté zahrozili ve 23. minutě, když Blahníkova tvrdá střela jen těsně minula Králíčkovu branku. Za dvě minuty se již Kouřimští radovali, když Zoubek prostřelil nespeckého gólmana. Poté měli hosté mírnou převahu, ale bez gólového efektu. Domácí měli v závěru poločasu dvě šance, ale Kalenda zakončil slabě a po rohu nedotlačili míč po závaru do branky.

V úvodu druhé půle měli hosté tři velké šance, ale v koncovce zklamali. Po hodině hry převzaly Nespeky hru do svým rukou. V 72. minutě vyrazil trestný kop Panenky hostující gólman Havránek, ale na dorážku Nachtmana již nestačil – 2:1. V 84. minutě si po výkopu brankáře Králíčka a chybě stoperů, vychutnal Panenka brankáře a zvýšil na 3:1. V nastavení Kouřimští snížili Stárkem na 3:2, ale výhru si již Nespeky nenechaly vzít.

„Začali jsme zápas dobře a z brejku jsme se ujali vedení. Jenže soupeř vyrovnal, naše hra se malinko zbortila, navíc jsme neproměnili do poločasu dvě šance. O přestávce jsem trochu překopal systém hry. Ve druhém poločase jsme byli lepší a jsem rád, že jsme dokázali zvítězit. Chtěl bych vyzdvihnout asi nejlepšího hráče zápasu Páryse, kterému sekundoval Tomáš Rosenvald, “ pochválil dvojici trenér Nespek Petr Novotný.

Branky: 5. Cháb, 72. Nachtman, 84. Panenka – 25. Zoubek, 90 (+ 2). Stárek. Rozhodčí: Jarolímek. ŽK: 0:4. Diváci: 80. Poločas: 1:1.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Burian – Kadeřábek (85. Presl), Kalenda, T. Rosenvald, Charvát – Myslivec (46. Panenka), Cháb.