A-tým: SK Hřebeč – TJ Nespeky 2:1 (1:0)

Foto: Deník / Rudolf Muzika

Do utkání vstoupili lépe domácí. První šanci měl soupeř hned v první minutě, ale zakončující hráč si nepohlídal ofsajdové postavení. Nicméně o 5 minut později se už skóre měnilo. Po překvapivé patičce zakončoval Matěj Pařízek, a bylo to 1:0. Ve 20.min jsme byly blízko vyrovnání, ale Martin Turek trefil pouze břevno hřebečské branky. A v další velké šanci nás vychytal domácí gólman. V závěru poločasu se sice častěji dostávali do zakončení domácí, ale vyjma jedné střely z 37.min moc nebezpeční nebyli.

Naopak druhý poločas pro nás začal lépe, a při troše štěstí jsme mohli průběžný výsledek otočit. Krátce po změně stran se na levé straně uvolnil Petlička, poslal pěkný centr před branku, ale Jarda Snishchuk se k zakončení nedostal. V 56.min jsme se přeci jen dočkali. Luboš Braný nakopl dlouhý míč za obranu, a Martin Turek přehodil vybíhajícího gólmana – 1:1. V podstatě totožnou šanci měl Martin ještě jednou, ale tentokrát byl úspěšnější gólman. V závěrečné půlhodině už to byly opět domácí, kteří se častěji zapisovali do statistik. Nejprve v 63.min trefili z volného přímého kopu tyč, následně po rychlém brejku mířili těsně nad. V 72.min nás podržel Venca Drážek, který vyrazil střelu hlavou, ale v 77.min jsme bohužel inkasovali podruhé. Na konečných 2:1 upravil Dominik Hajný.

Štěpán Sádecký (manažer TJ SK Hřebeč): Byl to těžký, vyrovnaný zápas, který rozhodl větší důraz v pokutovém území. Nespeky nepatří dlouhodobě mezi naše oblíbené soupeře, měly pasáže, kdy nás zmáčkly tak, jak se nám doma moc nestává. Ačkoliv se nám příliš nedařilo, zápas jsme nakonec brankou Hajného dokázali zlomit a vítězství si moc ceníme.

Petr Králíček (trenér TJ Sokol Nespeky): Byl to nadprůměrný zápas krajského přeboru. Šance byly na obou stranách, my jsme zahráli jeden z našich nejlepších zápasů, ale soupeř byl velice kvalitní. Nám zahráli velice dobře zkušení hráči jako Martin Turek, Jakub Bredler, Josef Petlička nebo Luboš Braný. Mladí jim velice dobře sekundovali. To, že jsme prohráli, byla trochu smůla. Nedali jsme nějaké šance, soupeř nedal šance a dostali jsme gól třináct minut před koncem. Je to škoda, ale po dvou zápasech v Sokolči, kde jsme prohráli zbytečně, a Poříčanech, kde bylo drncavé hřiště a nefotbal, jsme teď hráli výborný fotbal. Kombinační z obou stran. Můžeme být ale velice spokojení, myslím, že tímhle zápasem jsme se vrátili zpátky do soutěže. Tenhle týden byl těžký. Tři zápasy venku proti těžkým soupeřům, je to složité. Teď pojedeme do Berouna a myslím, že ještě nějaké body uděláme a o přední příčky se popereme.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://benesovsky.denik.cz/galerie/hrebec-drzi-celo-tabulky-krajskeho-preboru-doma-premohla-nespeky.html?back=993998806-8732-2&photo=1

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2023/4/22/42098.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde:  http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2023/4/22/216838.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

Foto: Deník / Rudolf Muzika