B-tým: TJ Nespeky B – SK Chocerady 5:4 (3:0)

Na rozdíl od áčka, které v pátek odehrálo celkem solidní utkání, ale zápasu chyběly šance a góly, tak naopak béčko sice nepodalo bezchybný výkon, ale opět nám nabídlo gólové hody, a co je důležitější, opět se šťastným koncem. Nespecká rezerva zvítězila i ve třetím jarním utkání, když na domácím hřišti porazila Chocerady 5:4.

První velkou šanci měl už v 5.min soupeř, ale přečíslení dva na jednoho zakončil Michael Možný střelou vedle. O 20 minut později otevřel gólový účet Martin Pohořelý, který proměnil pokutový kop. Důležitý moment se odehrál ve 26.min, hosté vyrovnali na 1:1, ale gól kvůli ofsajdu neplatil, naopak z rychlého protiútoku zvýšil na 2:0 Patrik Vrkoslav. Podobná situace se odehrála ve 30., resp. ve 32.min. Nejprve chybovali náš brankář společně se stoperem a Jakub Čejka se lacino dostal k zakončení do prázdné branky. Naštěstí pro nás bylo zakončení málo důrazné a Michal Tyrner stihl vykopnout míč z prázdné brány. Krátce poté zvýšil na 3:0 Teodor Máca. V závěru poločasu mohl stejný hráč přidat čtvrtý gól, ale překopl prázdnou branku.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe hosté. Už po třech minutách mohl snížit Michal Miláček, ale Michal Tyrner vyrazil jeho střelu do tyče. O minutu později se už ale hosté radovali. Vybíhajícího Židlíka přehodil Pavel Mařinec, a bylo to 3:1. V tu chvíli měli hosté jednu šanci za druhou a v 53.min vstřelil kontaktní gól kapitán hostí Jaroslav Říčař. Naštěstí obrovskou ofenzivní euforii utnul David Pešta, který technickou střelou z vápna zvýšil na 4:2. I když tento gól hosty trochu přibrzdil, tak to byly především Chocerady, kdo si vytvářel gólové šance. Ovšem v 60 min netrefil zcela odkrytou branku Roman Filip, o tři minuty později nevyužili hosté závaru před naší brankou, v 67.min skončila střela Čejky pouze rohovým kopem a z následného roku hlavou těsně minul bránu Roman Filip. V 78.min se zdálo, že je definitivně hotovo, neboť jsme z brejku zvýšili na 5:2. Parádně se trefil David Pešta, který „dloubáčkem“ přehodil vybíhajícího gólmana. Jenže hosté v 88.min a v 91.min snížili na rozdíl jednoho gólu. Více času už ale neměli a náš tým se tak mohl radovat z třetího jarního vítězství.

 

Utkání zhodnotil i trenér mužstva Petr Novotný: „Začátek utkání nám nevyšel podle představ, až po proměněné penaltě se náš výkon začal lehce zvedat. I když jsme šli o poločase do kabiny za stavu 3:0, tak jsem s výkonem spokojený nebyl. V kabině jsme si řekli, že není hotovo, že výkon ve druhém poločase musí být podstatně lepší. Bohužel opak byl pravdou a vstup do druhého poločasu byl katastrofální. Veškeré odhodlání zůstalo v kabině. Chocerady ukázaly sílu, ale všechno pramenilo z našich chyb. Naštěstí jsme odskočily Davidem Peštou soupeři o dvě a následně i o tři branky. Konec utkání se opět podobal začátku druhého poločasu a se štěstím jsme ubránili vítězství. Dnes jsem spokojený pouze s třemi body s výkonem mužstva nikoliv. Nyní nás čekají tři utkání na hřištích soupeřů a já doufám, že se z dnešního utkání poučíme a navážeme na dobrý výkon z Jankova.“

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9634683

 

 

Zápis o utkání najdete zde: