U13-A: TJ Nespeky A – SK Posázavan Poříčí (U15)

Ve středu jsme sehráli další modelové utkání s našimi staršími žáky. Tentokrát jsme už hráli dle pravidel pro kategorii U15, tj. větší hřiště, počet 8+1, míč vel.5, a v tomto utkání již výsledkově jednoznačně dominovali starší žáci. Naproti tomu, náš cíl byl jednak kondiční, kdy jsme chtěli, aby si naši hráči hodně zaběhali, a potom jsme kladli důraz na to, abychom se pohybovali ve správném prostoru. Snažíme se hráče učit, že i když se hraje na jedné straně hřiště, tak i hráči na té volné polovině mají povinnost hledat si ten správný prostor, aby se mohli efektivně zapojit buď do útočné, anebo obranné fáze hry.

Celkově si myslím, že se nám zápas povedl, a že pro nás byl přínosem. Obrovské uznání patří především trojici Honzík Dřízhal, Verča Lehečková a Maty Mikolanda. Tito hráči podali výkon nad naše očekávání a nejen jim patří velká pochvala.

Bohužel zápas přinesl i nepříjemnost v podobě zranění Lukáše Růžičky, který zápas nedohrál, a navíc nám bude chybět několik týdnů. Lupenovi přejeme ať ho kotník nebolí, a ať je co nejdříve v pořádku a může se zapojit s námi do tréninku.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9598140