U13-A: SK Chocerady – TJ Nespeky A 3:3 (2:2)

Bohužel druhé mistrovské utkání nám vůbec nevyšlo. V Choceradech jsme nepodali dobrý výkon a remízový výsledek 3:3 je pro nás ještě milosrdný, neboť soupeř měl k vítězství o něco blíž. Hrálo se na velmi malém hřišti, v podstatě na nejmenších možných rozměrech, co pravidla umožňují a domácím to evidentně vyhovovalo mnohem víc, než nám.

Naší hře chyběla lepší rozehrávka odzadu, většinou to byli jen odkopnuté míče a útočníci si s tím nedokázali poradit a velké množství míčů tak končilo na kopačkách soupeře. Neseděl nám ani způsob hry domácích, kteří častokrát zůstávali daleko za naší obranou, a protože se v MŽ nehraje na ofsajdy, (resp. hraje ale až v poslední části hřiště), tak domácí se opakovaně dostávali do vyložených šancí.

Poměrně rychle jsme dostali dva laciné góly, ale ještě do přestávky se nám podařilo vyrovnat. Nejprve se povedla hezká přihrávka Honzíkovi Rubličovi a jeho jmenovec Dřízhal snížil na 2:1, a o chvilku později vyrovnala Verča Lehečková z penalty na 2:2.

Ve druhém poločase jsme věřili, že dokážeme zápas otočit a zvládnout, ale neproměnili jsme několik šancí, naopak soupeř po dlouhém nakopnutém míči opět zvýšil na 3:2. Přibližně deset minut před koncem rozehrával Šimon Hájek volný přímý kop, brankář jeho střelu jen vyrazil a Honzík Rublič z dorážky vyrovnal na 3:3. Těsně před koncem měli domácí ještě jednu tutovku, ale Adam Krbek se štěstím odvrátil na roh.

Z individuálních výkonů si odehrála svůj vysoký standard Veronika Lehečková. Dále bych pochválil i Šimona Hájka, ale až za výkon ve druhé půli, kde jsme ho stáhli do obrany. A za zmínku stojí ještě jedno jméno, a to Adam Krejčík. V jeho případě to ale není pochvala za celé utkání, ale jen za výkon a nasazení v posledních cca 20-ti minutách, to hrál Adam opravdu velmi dobře. Kéž bychom se dokázali z nepovedeného utkání poučit a v dalších zápasech podali zlepšený výkon.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9605532