B-tým: TJ Nespeky B – Sokol Mezno 5:4 (3:2)

V první řadě klobouk dolů před realizačním týmem Nespeckého béčka, který po dlouhé zimní přestávce dal opět dohromady kádr, který nejen že důstojně odehrál první mistrovské utkání, ale především nabídl divákům velmi zajímavou podívanou a spoustu gólů. Zápas měl navíc Happy end v podobě vítězného gólu, kterým Michal Tyrner rozhodl v 85.min o zisku všech tří bodů.

V prvním poločase jsme nejprve vedli po gólu Romana Vojkůvky, ale soupeř v rozmezí mezi 12. a 17.minutou dvěma góly otočil vývoj utkání. Ovšem po půlhodině hry z penalty vyrovnal na 2:2 Martin Pohořelý, a ještě do poločasu vrátil našemu týmu vedení Vojkůvka. A protože se nám nepovedlo v samotném závěru proměnit obrovskou tutovku, kdy jsme netrefili prázdnou bránu, tak se do kabin odcházelo za stavu 3:2 pro nás.

Hosté hned v úvodu druhé půle po naší zbytečné chybě vyrovnali na 3:3 a krátce poté měli šanci na další výsledkový obrat. Za faul nařídil rozhodčí penaltu, tentokrát ve prospěch Mezna, ale hostující hráč mířil vysoko nad. A tak se opět ukázalo staré známe „Nedáš – dostaneš“. Z následného protiútoku upravil Dominik Grossmann na 4:3. Tím ale gólové hody nekončily. Soupeř byl extrémně nebezpečný z dlouhých výkopů od brankáře, z čehož také několikrát skóroval. A ne jinak tomu bylo v 64.min a hosté opět vyrovnali – 4:4. Pět minut před koncem jsme zahrávali rohový kop, hostující brankář Honza Törkel nedosáhl na vysoký míč a Michal Tyrner hlavou vstřelil vítěznou branku. Ovšem ani tato branka nemusela být poslední. V 87.min měl tutovku i soupeř, ale náš gólman Mikuláš Čížek předvedl parádní zákrok a míč vyrazil do tyče a všechny tři body tak zůstaly v Nespekách.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9584651

 

Zápis o utkání najdete zde: