A-tým: TJ Nespeky – Spartak Příbram 2:0 (1:0)

Áčko zvládlo i druhé domácí utkání a do tabulky si připsalo další tři body. V zápase se Spartakem Příbram jsme byli nebezpečnější a vytvořili jsme si daleko více šancí. Naším nejproduktivnějším hráčem byl Pepa Petlička, který ve 24.min vstřelil vedoucí branku, a v závěru utkání přidal ještě gólovou asistenci pro Petra Čalouna. Mimo to trefil tyč a několikrát velmi nebezpečně vystřelil na branku soupeře. Vítězství 2:0 je tak zcela zasloužené.

Zdroj informací – web Fotbal u nás.cz

Fotbalisté Nespek si po přechozím neúspěšném utkání spravili chuť a proti Spartaku ukázali, že doma se jim daří. Spartak Příbram nepředvedl vůbec špatný výkon a po dvou předchozích debaklech to vypadá, že se tým postupně vzpamatovává a dostává zpět do starých kolejí. Nespeky si po předchozí prohře chtěly před domácími fanoušky napravit reputaci, a tak se na tento zápas kvalitně připravily. Papírově slabší Spartak věděl, že pokud bude chtít na venkovním hřišti uspět, bude muset se svým stylem hry rozhodně začít něco dělat.

V první půli to byl domácí tým, který gólově udeřil jako první. Všechno to začalo u Martina Turka, který chytře uvolnil Petličku a ten nekompromisně zakončil, 1:0. Před koncem první půle, po téměř identické akci, nastřelil střelec první branky tyč. Těsně před koncem poločasu odpískal sudí Pejša penaltu proti hostujícímu týmu, ovšem domácí Čaloun vysvětlil rozhodčímu, že šlo o mylné rozhodnutí, a tak byla penalta odvolána. V takto vyhroceném zápase opravdu klobouk dolů. Odvolaná penalta byla to poslední, co se v první půli stalo a do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé půle vstoupil lépe domácí tým, který diktoval tempo hry. V průběhu druhé části utkání pokropila stadion silná vrstva deště, což bylo znát hlavně na terénu a kvalitě hry. Z poměrně pěkného technického fotbalu se stala nakopávaná a tvrdá soubojová hra, ve které měli převahu spíše domácí. V 79. minutě byl za své fair play jednání odměněn mladičký Petr Čaloun, který zvýšil a upravil skóre na konečných 2:0.

Tým Spartak Příbram byl pro Nespeky důstojným soupeřem a kdyby využil všech svých gólových příležitostí, mohl utkání i zdramatizovat. Bohužel pro hosty je to s aktuální střeleckou formou špatné, co se ale týče mezihry, oproti předchozím utkáním došlo k výraznému zlepšení.

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Nespeky – Petr Králíček: Soupeř nehrál vůbec špatně, ale my jsme byli dobře připraveni. Už před utkáním jsme klukům říkali, že to rozhodně nebude jednoduché, a to se taky vyplnilo. Z naší strany byla vidět lehká nervozita, přesto se nám podařilo vstřelit první branku a řekl bych, že od té doby jsme diktovali tempo hry. Příští týden nás čeká další těžké utkání v Poříčanech, na které se musíme dobře připravit.

Spartak Příbram – Jan Páník: Z naší strany solidní výkon, mnohem lepší než minulý týden doma. V první půli jsme měli dvě gólové šance, díky kterým jsme mohli zápas zdramatizovat. Soupeř měl velkou převahu v útočných řadách a dokázal všechny svoje šance využít. Ještě čekáme, až se nám vrátí pár kluků z marodní a pak bychom mohli znovu předvádět fotbal, na který jsme tady na Spartaku všichni zvyklí.

 

SPORTOVNÍ GESTO V NESPEKÁCH. ČALOUN ODVOLAL PENALTU, ZACHRÁNIL SUDÍHO A DAL GÓL

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9581536

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2023/3/25/41743.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2023/3/25/216810qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: