U13-B: TJ Nespeky B – SK Kamenice 1:7 (0:4)

Mladší žáci „B“ nastoupili v sobotu ke svému druhému přípravnému utkání. Tentokrát nás čekal o trošku těší soupeř než minule, a na našem výkonu to bylo přeci jen znát.  Tak jako se učí děti, tak i každý zápas, anebo trénink, posouvá i nás trenéry.  Než se dostanu k samotnému hodnocení zápasu, tak je nutné si přiznat, že ani nám trenérům se zápas úplně nepovedl. Utkání začínalo bezprostředně po skončení zápasu MŽ-A, což sebou nese i trošku jinou organizaci, než na co jsme byli doposud zvyklí. Jsou to sice jen detaily, ale i to přispívá k dobrému výkonu mužstva. Tato oblast jde zcela za mnou a věřím, že se z toho dokážeme poučit. Další věc, která se nám příliš nepovedla je nominace. Chtěli jsme dát šanci úplně všem, a na zápas jsme nominaci nedělali. Možná i to mělo vliv na náš herní projev. K dispozici jsme měli 15 hráčů a jsme si vědomi toho, že né každý hráč si zahrál tolik, kolik by si přál. Navíc časté změny bránily tomu, aby si děti zápas náležitě užili. Věřím, že i tato zkušenost přispěje k tomu, aby v dalších zápasech to bylo z naší strany lepší.

Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře. Byla k vidění jistá obava, a soupeř toho velmi rychle využil a relativně brzy se dostal do vedení 3:0. Postupně jsme sice některé věci zlepšily, ale nevím, zdali to bylo dost na to, aby všechny děti odcházeli ze zápasu spokojení.  První poločas jsme prohráli 4:0 a na náš první a jediný gól jsme si museli počkat až do druhé půle. Na 1:5 snížil Matěj Rosůlek.

I když všechno nebylo úplně ideální, tak jsme přesvědčen, že i tyto zápasy jsou potřeba, a čím více jich absolvujeme, tím větší je šance, že děti budou odcházet ze zápasů šťastní a nadšení.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9581525