U13-A: TJ Nespeky A – FK Týnec n. S. 17:0 (5:0)

Častokrát se stává, že hodnocení utkání se nese v duchu dvou rozdílných poločasů. Stejně tak tomu bylo i v zápase MŽ-A, kteří v prvním mistrovském utkání přivítali na domácím hřišti soupeře z Týnce. Krátce před utkáním se v Nespekách přehnala krátká dešťová přeháňka, což mohlo mít na naši hru nemalý vliv. Přestože jsme po prvním poločase vedli 5:0, tak naše hra nebyla dobrá. Bylo tam obrovské množství technických nedostatků, a s tím spojené časté ztráty míče. Sice chyboval i soupeř, a jsme díky tomu dali několik gólů, ale hráči si o poločasové přestávce moc chvály neužili.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s jediným cílem, a to zlepšit technické provedení přihrávek a zpracování míče. Od toho jsme si slibovali, že pokud se nám to povede, ta budeme mít balon více pod kontrolou a věřili jsme, že s tím přijdou i další gólové šance. Mám obrovskou radost z toho, že hráči si vzali naše slova k srdci, a za výkon ve druhém poločase jsme mohli být na naše děti upřímně hrdí. Nejde tak ani o výsledek, soupeř s postupem času rezignoval a vysoké vítězství nám usnadnil, ale naše hra se hodně přiblížila tomu, co po hráčích chceme.

Individuální výkony tentokrát vyzdvihovat nebudu, neboť pochvala míří úplně ke všem. Kéž by si hráči uvědomili, že jedině tehdy, pokud budeme mít balon pod kontrolou, tak si můžeme vytvářet šance a dávat góly. A naopak pokud je budeme lacino ztrácet, tak budeme v obavách, kolik gólů nám soupeř vstřelí. Každopádně z dnešního druhého poločasu máme velmi dobrý pocit, a věřím, že podobně to cítili i přítomní rodiče a fanoušci.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/9581496

 

 

Zápis o utkání najdete zde: