A-tým: TJ Sokol Nespeky – SK Hřebeč 2:1 (1:1)

V rámci 8.kola KP hostily první Nespeky druhou Hřebeč, a utkání bylo velmi vyrovnané. První velkou šanci měly Nespeky, když v 17.min jsme šli do přečíslení dva na jednoho, ale Bredlera vychytal hostující gólman. Do vedení šli hosté ve 25 minutě, když se po dlouhém autu prosadil před brankou Lukič – 0:1. Krátce poté došlo k nucenému střídání, zraněného Rosenvalda nahradil Klauz a po pěti minutách na hřišti vyrovnal na 1:1. Ve druhém poločase jsme měli více šancí my. Velké emoce vzbudila situace ze 60.minuty, když Martin Turek vstřelil hlavou vedoucí gól, ale rozhodčí Kurka ho pro údajný útočný faul neuznal. Následně jsme si vytvořili několik šancí, ale proměnili jsme až tu v 88.minutě. To soupeř zahrával rohový kop, a z rychlého protiútoku se do samostatného sóla dostal Petlička a gólem na 2:1 rozhodl o našem vítězství.

Nespeky otočily bitvu o čelo v úplném závěru, trenérům vyšlo střídání

Fotbalisté Nespek zvládli souboj o čelo v krajském přeboru. S druhou Hřebčí sice doma prohrávali, ale ještě do poločasu srovnali a rozhodující úder si přichystal v 88. minutě Petlička. Díky výhře 2:1 se tak po dvou týdnech vrátili na první místo tabulky o bod před svého posledního soupeře.

Bylo to velice těžké utkání, výhra se rodila velmi těžce, bylo to tvrdé utkání,“ poznamenal asistent hlavního trenéra Nespek Petr Králíček a pokračoval. „Okolo pětadvacáté minuty jsme měli gólovou šanci, kterou jsme neproměnili.“.

První poločas odehrála Hřebeč dobře a byla mírně lepší. Dobrou hru zúročil kanonýr Lukič úvodní trefou. „Soupeř potrestal naši neproměněnou šanci,“ smutnil Králíček. Jeho svěřencům se podařilo ještě před koncem prvního poločasu srovnat. „Po krásném centru Adama Konopiského skóroval Miloslav Klauz. Byla to útočná akce vypracovaná po straně hrací plochy,“ popsal vyrovnávající branku Králíček. Domácí hráli také solidně a po zásluze se šlo do šaten za stavu 1:1.

Nespeky se v těžkém zápase dostaly do vedení, ovšem rozhodčí branku Martina Turka pro útočný faul neuznal. Povzbuzení domácí byli lepším týmem ve druhém poločasu. Hřebeč měla problémy hlavně při bránění výborných standardních situací domácích, ale ubránila se. Paradoxně ve chvíli, kdy se hosté trochu  zvedli, tak nedotlačili míč z malého vápna do brány a okamžitě přišel brejk a Petlička z něj ukázal, že je také vynikajícím střelcem. Jedním z klíčových momentů celého utkání byl příchod Romana Vojkůvky na trávník. „Zhruba po minutě pobytu na hřišti uvolnil Pepu Petličku do samostatného úniku, který Pepa proměnil,“ okomentoval Králíček rozhodující branku. „Je to škoda, nicméně soupeř hrál výborně,“ uznal Štěpán Sádecký.

Fotbalisté Nespek dokázali v domácím utkání získat tři body, ale rozšířila se týmová marodka. „Máme dva zraněné hráče. Matěj Rosenvald a Vojtěch Kotek zápas nedohráli a museli střídat. Jejich přesnou diagnózu zatím nevíme,“ řekl Králíček a dodal na závěr. „Jsem velmi rád, že se Nespeky dívají na středočeský krajský přebor z prvního místa.“

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-kraj/nespeky-otocily-bitvu-o-celo-v-uplnem-zaveru-20220924.html

Více foto ze zápasu najdete zde:

 

Video sestřih utkání najdete zde:

 

Záznam celého utkání najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: