A-tým: TJ Nespeky – SK Sokoleč 3:1 (2:0)

Porážka z Doks odčiněna. Tuhle větu si mohli říct fotbalisté Nespek po domácím zápasem se Sokolčí. Celek z Nymburska porazili v sedmém kole krajského přeboru 3:1. Domácím vyšel parádně první poločas, kdy dvoubrankové vedení zařídil Turek. Na opačné straně pak tým podržel i brankář Drážek.

Komplexní výkon Nespek. Drážek podržel, Turek střílel góly

Těžko vyzdvihnout individuální výkon na straně Nespek v souboji o čelo proti Sokolči. Na vítězství se totiž tentokrát podíleli všichni hráči. Počínaje gólmanem Drážkem, přes defenzivní činnost až po efektivního Turka v prvním poločase. „Musím pochválit obranu, protože Peterka, těžký útočník vepředu. Zvládli ho pohlídat stopeři i krajní beci. Fantastická práce týmu,“ pochvaloval si gólman domácích.

Také Sokoleč mohla skórovat v první půli, nicméně právě Peterka z malého vápna minul branku a následně ještě před přestávkou nohou promarnil svou šanci. O to víc zásadnější byla druhá branka Turka, který si obstřelil gólmana a zařídil domácím vedení 2:0. Následně o přestávku vystřídal.

Chvilky domácího gólmana přišly v úvodní desetiminutovce po změně stran, kdy hosté toužili ještě něco udělat se zápasem, avšak všechny pokusy zlikvidoval právě Drážek. „Ani ve druhé půli jsme neudělali chybu tak, že bychom začali bránit a zalezli, naopak jsme hráli aktivně, což bylo klíčové,“ prohlásil brankář Nespek.

Když domácí přežili nápor hostů, samy udeřili potřetí. Čtvrt hodiny před koncem zvýšil na 3:0 Maršoun a zdálo se, že utkání dospěje ke klidnému konci. V 85. minutě ale přišla drobná komplikace, kdy se Peterka dokázal přeci jen prosadit, i když se štěstím. Drážek už pomýšlel na zápas bez inkasované branky, avšak snížení Sokolče mu zhatilo plány. „Inkasovaný gól mě mrzí. Vidina nuly byla. Myslím si, že balón šel mimo bránu a byl tečovaný stoperem. Čisté konto by bylo hezké. V konečném součtu jsem se ale víc bál, aby pak nepadl ještě kontaktní gól, což by mohlo být nebezpečné pro všechny,“ řekl Drážek.

Nespeky tak v souboji dvou předních celků zvítězily 3:1 a vrátily se na přední pozice krajského přeboru. V tabulce jsou druhé o dva body za vedoucí Hřebčí. „Podstatné jsou tři body, které jsme si stanovily před zápasem a byly povedené. Myslím si, že kvalitně povedený výkon,“ zhodnotil 25letý gólman domácího celku.

Branky: 7. a 44. Turek, 76. Maršoun – 85. Peterka. ŽK: 2:2. Rozhodčí: Hanák – Stumpf, Stránský.

Nespeky: Drážek – Kotek, Melichar, Hronek, Bredler, Nikrmajer, Čaloun, Turek (46. Máca), Rosenvald (60. Klauz), Petlička (80. Konopský), Maršoun.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-kraj/fotogalerie-komplexni-vykon-nespek-drazek-podrzel-turek-strilel-goly-20220917.html

Více foto ze zápasu najdete zde:

 

Video sestřih utkání najdete zde:

 

Záznam celého utkání najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: