U15: TJ Jawa Divišov – Nespeky/Poříčí 0:4 (0:2)

V případě mužstva starších žáků mám tak trošku smíšené pocity. Na jedné straně je to zklamání z nízkého počtu hráčů, a zejména pak ze způsobu, jakým řada hráčů s fotbalem skončila. S tím souvisí i tréninková příprava, která rozhodně nenaplňuje mé očekávání. V podstatě, pokud jsou všichni zdrávi, tak se tréninku účastní maximálně pět hráčů. Bohužel, zásadní změnu nepřinesla ani snaha o společné tréninky s mladšími žáky, resp. s dorostem.
Ale pak je tu ta druhá strana, a to jsou samotné zápasy. Krom jednoho nepovedeného utkání s Vlašimí hrajeme velmi dobře, a nebojím se říci, že naše výkony gradují. Osu týmu tvoří pět, šest, možná sedm kluků, kteří chtějí, pracují, a mužstvo táhnou.  Na zápas v Divišově jsme byli v podstatě kompletní. Bylo všech sedm hráčů, a k tomu nás doplnilo ještě pět mladších žáků, kteří ale chvíli před tím dohráli svůj zápas za U13. Do sestavy se po zranění vrátil i Jirka Chodora, ale nikoli na svůj post středního obránce, ale do záložní řady, neboť v obraně opět dostal příležitost Dominik Lindner, který v současné chvíli patří asi k tomu nejlepšímu, co v týmu máme.

Každopádně zápas v Divišově nám vyšel skvěle. Cítím, že kluci pochopili, co po nich chci, věří tomu, a každý hráč se snaží plnit pokyny, které ode mně dostane. Obranná čtveřice funguje velmi dobře, a nic na tom nemění ani fakt, že právě v obraně nastupují i hráči z kategorie MŽ. Přesto úspěch v Divišově přikládám jednomu konkrétnímu hráči, a tím je Jirka Jedlička. Častokrát jsem ho za jeho výkony kritizoval, neboť vím, že Jirka má navíc, ale v sobotu podal naprosto skvělý výkon, pracoval pro mužstvo, naběhal toho víc než kdy jindy, a svou aktivitou strhnul i ostatní, a díky tomu jsme se mohli těšit z vítězství 4:0. První dva góly vstřelil Dominik Krygel a zajistil našemu týmu poločasové vedení 2:0. Po změně stran se prosadil Jirka Jedlička, a na konečných 4:0 uzavřel Kuba Mařík. Všem hráčům patří velká gratulace a poděkování, neboť jsem měl ze zápasu velmi dobrý pocit, a i přes ty problémy, které nás trápí cítím, že jsme na dobré cestě, a hráče posouváme.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8453826

 

 

Zápis o utkání najdete zde: