B-tým: TJ Nespeky B – FC Křivsoudov 5:6 (3:2)

Pokud je smyslem fotbalu zábava a show pro lidi, tak potom všichni aktéři víkendového utkání s Křivsoudovem odvedli skvělou práci. Divácky to bylo velice zajímavé utkání, k vidění bylo spoustu gólů, navíc některé z nich byly opravdu parádní, zápasu nechyběly emoce, krásné akce, důrazné souboje, sporné situace, penalty, červená karta, … prostě zápas se vším všudy. Někdy vám nepovedený zápas vezme náladu na celý víkend, ale jsou i utkání, které se sice výsledkově nepovedou, ale přesto může být trenér na své hráče hrdý a za předvedený výkon je pochválí. Myslím, že tohoto uznání se dočkali i naši hráči. Přestože zápas ztratili až v samotném závěru, tak s předvedenou hrou panuje všeobecná spokojenost.

Častokrát hodnotíme zápasy tak, že jeden či druhý tým neproměnil velké množství šancí. V tomto utkání si troufám tvrdit, že obě strany byly velmi efektivní, a většina šancí skončila gólem. V prvním poločase jsme se dostali do vedení 2:0. Nejprve byl v pokutovém území faulován Hamajda a Luděk Rublič penaltu bezpečně proměnil. Druhý gól padl po rohovém kopu, kdy centr Rubliče zakončoval Hamajda. Ovšem po půlhodině hry stačilo Veselkovi několik desítek vteřin na to, aby skóre vyrovnal. Nejprve zblízka prostřelil Židlíka na bližší tyč, a o chvilku později přidal parádní trefu z dálky a bylo to 2:2. Nicméně ještě do poločasu vrátil našemu týmu vedení Kuba Kouřimský. Do kabin jsme tak odcházeli s nadějným výsledkem 3:2.

Druhý poločas začal skvěle. Hned po dvou minutách předložil Procházka krásnou přihrávku Vojkůvkovi, a ten chytře „placírou“ na zadní zvýšil na 4:2. Navíc v 53.min jsme dostali šanci zahrávat další penaltu, tentokrát to bylo za hru rukou, ale Rublič svůj druhý pokutový kop neproměnil. Je dost možné, že právě tento moment byl zlomový v celém zápase, neboť odražený míč se dostal až za záda naší obrany, kde hasil situaci nedovoleným způsobem Ondra Matyášek. Pravda je, že už samotný zákrok byl jednoznačně na žlutou kartu, ale ve hře byla i jiná varianta, neboť hosté byli přesvědčeni o tom, že se jednalo o zmaření zjevné brankové příležitosti a chtěli vyšší trest. To, co nám ještě prošlo v 54.min, tak se opakovalo i o čtyři minuty později, ale tentokrát již zápas pro Ondru skončil.   Bezprostředně po jeho vyloučení nám hosté přečetli kapitolu z fotbalové učebnice, když se do kombinace na jeden dotek zapojili Štika, Macháček, Žák, a Veselka zkompletoval svůj hattrick – 4:3. Dvacet minut před koncem nám hosté darovali gól. Zaváhání obránců využil Vojkůvka a poměrně lacino zvýšil na 5:3.  Už to vypadalo, že by tento výsledek mohl vydržet až do konce, ale 6 minut před koncem se parádně „z voleje“ trefil Macháček a kontaktní gól byl na světě – 5:4. Hosté ucítili šanci, a chtěli si z Nespek odvést alespoň bod. Vytvořili si několik šancí a v samotném závěru se jim povedl málo vídaný obrat, když minutu před koncem vyrovnal Macháček, a v 90.min vstřelil vítěznou branku Jakl.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8458452

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/5/29/38858.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/5/29/209799tu3033.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře:
Áčko drtivým závěrem urvalo výhru v Nespekách!
zdroj: oficiální web FC Křivsoudov