A-tým: TJ Nespeky – FC Velim 0:1 (0:0)

Sezóna, která může znamenat rekordní počet sestupující z krajského přeboru, se opět přiblížila svému finále. Přestože se pohybujeme v první polovině tabulky, konkrétně na 7.místě, tak stále balancujeme na té hraně ohrožené sestupem. V rámci 27.kola jsme na domácím hřišti hostili lídra tabulky FC Velim. Utkání bylo poměrně vyrovnané. Sice nenabídlo žádné přehnané množství šancí, ale oba týmy si vytvořily několik příležitostí na to, aby mohly strhnout vítězství na svou stranu. To se nakonec povedlo pouze Josefu Dudkovi, který čtvrthodiny před koncem vstřelil jediný gól, a rozhodl tak o těsném vítězství Velimi 0:1.

V úvodu utkání měl šance především soupeř. Nutno přiznat, že se k nim dostával poměrně lacino, zpravidla po nějakém nedorozumění, nebo špatné komunikaci našich hráčů. Hned v první minutě vychytal Drážek Dudka, o chvíli později odvracel Konopiský na roh, a ve 12.min se musel opět hodně natáhnout Drážek, aby vyrazil Michálkovu střelu mimo prostor branky. Naše první šance přišla až ve 37.min, kdy si Kučaba poradil s krajním obráncem, ve vápně si zasekl míč na střed hřiště a levou nohou vystrašil velimského gólmana Drápelu. Ten však nebezpečnou střelu lapil. Poměrně důležitý moment se odehrál o minutu později. Několik osobních soubojů mezi sebou svedli domácí Lukáš Hronek a hostující Petr Šourek. Postupné okopávání a vzájemné oplácení vyvrcholilo až ve chvíli, kdy těžiště hry bylo úplně jinde, navíc mimo zorné pole rozhodčího a kamery. Nesportovní chování však neušlo pozornosti arbitra AR1, který celý přestupek viděl a okamžitě informoval svého kolegu. Soupeř tak od 39.minuty dohrával pouze s deseti hráči, neboť velimský Šourek uviděl červenou kartu. Naší největší šanci měl minutu před koncem poločasu Adam Konopiský, kterému se odrazil míč přímo  proti noze, ale cca ze vzdálenosti penaltového puntíku netrefil branku.

V 63.min měl na kopačce vedoucí gól Roman Vojkůvka, před kterým se rozestoupila obrana a z ničeho nic se ocitl v gólové šanci. Tu bohužel neproměnil. V závěrečné čtvrthodině měl soupeř tři velké příležitosti, z nichž hned ta první skončila brankou. V 72.min měl náš krajní obránce vyšší obranné postavení, než si situace žádala, vznikla tak situace tři na tři, kterou hosté vyřešili lépe a Dudek vstřelil jedinou branku utkání – 0:1. O pět minut později jsme soupeři darovali tutovku, neboť po naší individuální chybě běžel Michálek úplně sám na Drážka, ale dlouhé sólo přes půl hřiště brankou neskončilo.  V šesté minutě nastavení mohli hosté asi oprávněně cítit křivdu vůči rozhodčím, kteří posoudili ofsajdovou situaci jako nedovolenou a hru přerušili. Pravda je, že v ofsajdovém postavení byl hráč, na kterého sice směřoval míč, ale který evidentně nehrál, a tak hosté přišli o málo vídanou situaci, kdy mohli postupovat na našeho gólmana hned ve čtyřech hráčích najednou. Nicméně, tento moment nic neřešil, neboť krátce poté byl zápas ukončen. O udržení se v krajském přeboru tak budeme muset ještě bojovat.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8455775

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/5/28/38822.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/5/28/206139qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: