U15: Křivsoudov/Čechtice – Nespeky/Poříčí 2:1 (0:1)

Moc nechybělo, a zápas 19.kola starších žáků v Křivsoudově se ani neodehrál. Ještě v sobotu večer to vypadalo, že budu volat soupeři a pro nedostatek hráčů se omluvím. Přibližnou představu o počtu hráčů, kteří budou na zápas k dispozici jsem získal až někdy po 22.hodině večer s tím, že definitivní potvrzení budu mít až v neděli ráno. Nakonec, i s pomocí mladších žáků, jsem mohl počítat celkem s deseti hráči, a tak jsme mohli vyrazit na druhou stranu okresu, do více než 60 km vzdáleného Křivsoudova.

Přes všechny rozpaky, které zápasu předcházely, tak musím přiznat, že to bylo naše nejpovedenější utkání v celé jarní části. Do zápasu jsme šli s určitým záměrem, a ten se nám dařilo plnit. V 6.min jsme přešli do rychlého protiútoku, Kuba Mařík posunul míč doleva na Honzíka Dřízala, a ten přesnou střelou na zadní tyč otevřel skóre – 0:1. Domácí byli oproti nám fyzicky daleko vyspělejší, a v podstatě po celé utkání si vytvářeli dobré příležitostí, ale gólově se dlouho prosadit nedokázali. Důvodem byla jednak solidně fungující obrana, kdy se hráči vzájemně zastupovali a neustále nutili soupeře k dalším a dalším kličkám či nahrávkám. Když už se domácí hráči dostali ke střele, tak v brance odvedl skvělou práci Ondra Morávek a hodně toho pochytal.

Vyrovnávacího gólu se domácí dočkali cca 10 minut před koncem, když se prosadil František Novák. Na našich hráčích byla již patrná fyzická únava, ale snažili se až do úplného konce. Bohužel chvilku před závěrečným hvizdem se domácí prosadili podruhé a rozhodli tak o svém vítězství 2:1.

Chápu, že kluky prohraný zápas velmi mrzel, ale já jsem byl na jejich výkon upřímně hrdý a všechny hráče jsem za předvedenou hru pochválil !!!

 

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8407682

 

 

Zápis o utkání najdete zde: