B-tým: TJ Nespeky B – FK Týnec nad Sázavou 0:3 (0:1)

V 23. kole přivítal nespecký B tým jednoho z favoritů okresního přeboru. Jenže Týnec nad Sázavou na jaře poztrácel hodně bodů a ztratil šanci na postup, což nám dávalo naději na nadějný výsledek. To bychom se ale opět nesměli potýkat s tolika absencemi. Do utkání tak od první minuty musela nastoupit nespecká legenda Miroslav Pavlík, míčový kouzelník Sysel a zraněný kapitán Pohořelý. V prvních minutách si oba týmy vypracovaly velké šance, ve kterých se ukázal budoucí ráz zápasu.

Kdežto Nespeky netrefily zařízení, Týnečtí nechali vyniknout brankáře Židlíka. Zatímco Rublič po výzvě Vojkůvky minul, hostující Laurich si teprve seřizoval mířidla a nastřelil našeho brnakáře. Oproti papírovým předpokladům byla hra vyrovnaná, hosté se více prosazovali z brejkových situací, my jsme se k hostujícímu golmanovi Duškovi dostávali postupnou kombinací. Ten však v 16. minutě zaváhal v rozehrávce, odkopem trefil atakujícího Vojkůvku, ale následnou nabídnutou situaci jsme vyřešili jen nepřesnou střelou Pohořelého. V 19. minutě si po souboji našel míč na rohu malého vápna Vojkůvka, ale místo klidného zakončení volil razantní střelu, kterou od letu do řepkového pole zastavila síť za brankou. Hosté kontrolovali o minutu později, kdy dobře vyřešili přechod do útoku, postupovali 4 na 2 domácí hráče, ale střelu Jordana vyrazil Židlík. Ve 36. minutě po brejku a centru Sosnovce z pravé strany zakončoval v akrobatické pozici Vojkůvka, opět ale nenašel cestu mezi tři tyče. A tak udeřilo na druhé straně. Futsalový nástřel na zadní tyč uklidil v 38. minutě do sítě nehlídaný Laurich a hosté šli do poločasu s jednobrankovým vedením.

Druhé dějství velmi rychle udalo ráz celého zápasu. Ve 47. minutě Pavlík v malém vápně netrefil hlavou branku, aby na druhé straně o 4 minuty později poslal nechytatelnou navštívenku Laurich Židlíkovi přímo do šibenice. Trenér Novotný pak mužstvo okysličil příchod Maršouna a Pavla Rubliče staršího, jehož syn Pavel se pak posunul před svého otce na pravý kraj zálohy a postupně se dostával do zajímavých příležitostí, které však golem neskončily. Ale popořádku. V 59. minutě vybojoval míč, ale na rohu malého vápna místo střely přihrával obsazenému Vojkůvkovi, které se tak k zakončení nedostal. V dalších dvou zajímavých příležitostech se ke slovu už Vojkůvka dostal, ale ani jednou se mu nepodařilo míč procedit do sítě. A tak jsme opět inkasovali. V 78. minutě rozehrával Myslivec st. na obsazeného Sysla, který o míč přišel. Hosté do naši rozhozené obrany vyslali kolmici na koho jiného než Lauricha a ten ze strany prostřelil Židlíka. Pak se ve dvou stoprocentních a identických šancích objevil Pavel Rublič mladší, ale vždy jen nastřelil Duška, který uhájil čisté konto. Týnečtí si tak odvezli dle skóre pohodové vítězství, které jsme jim usnadnili střeleckou nemohoucností a okny v obraně. Na sestřih highlightů utkání se můžete podívat zde.

Sestava Nespek: Židlík –  Rublič P. ml., Myslivec Jar., Presl, Pavlík (84. Myslivec Jan)– Kouřimský (46. Maršoun st.,), Sysel, Pohořelý © (72. Šimek), Rublič L. – Vojkůvka, Sosnovec (54. Rublič P. st.,)

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8407804

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/5/15/38634.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/5/15/209603tu2959.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: