A-tým: TJ Nespeky – AFK Tuchlovice 3:3 (3:1)

Svěšené hlavy po domácím zápase s Tuchlovicemi dávají tušit, že s výsledkem 3:3 moc spokojení nejsme. Na druhou stranu, pokud se objektivně podíváme na gólové šance, tak zejména za druhý poločas měli blíže ke třem bodům hosté. Přitom utkání pro nás nezačalo vůbec špatně. Již v 5.min se po průnikové přihrávce Pešty dostal za záda hostující obrany Pepa Petlička, před padajícím gólmanem si posunul míč, a rozhodčí neměl jinou možnost, než nařídit pokutový kop. Ten s velkým přehledem proměnil Klauz – 1:0.

Ve 12.min jsem sice špatně vyřešili obrannou situaci a hosté poměrně lacino vyrovnali na 1:1. Gólovou trefu si připsal Michal Cabejšek. Ve 20.min musel z důvodu zranění odstoupit Luboš Braný, a nahradil ho Michal Kučaba. Michalovi vstup do utkání rozhodně vyšel, a byl to především on, kdo v závěru prvního poločasu vytvářel nebezpečné akce před brankou soupeře. Ve 30.min poslal Kučaba do šance Petličku, ten trefil tyč. Následně se soupeři nepodařilo odkopnout míč a Kučaba po individuální aci vrátil našemu týmu vedení – 2:1. O osm minut později to byl opět „technický hračička“ Kučaba, který parádním dloubákem poslal do šance Petličku, ten možná střílel, možná přihrával, každopádně zadní tyč zavíral Míla Klauz a do prázdné branky zvyšoval na 3:1. Ještě v závěru měl dvě příležitosti Petlička, ale tu první mu gólman chytil a ve druhém případě mu nedovolil zakončit obránce Pilař. První poločas tak skončil naším zaslouženým vedením 3:1.

Ovšem druhá část zápasu již byla v režii hostujícího týmu. Během deseti minut si soupeř vytvořil tři opravdu velké šance, ale ani v jednom případě naštěstí branku netrefil. Postupně selhali Jaroš, o chvilku později Cabejšek, a mimo brankové tyče mířil i střídající Šimon Procházka. Poslední jmenovaný měl ještě jednu příležitost v 64.min, ale toho vychytal gólman Drážek. V 67.min se už ale skóre měnilo. Z pravé strany, která zůstala zcela volná přišel velmi dobrý centr, Burian uspěl v osobním souboji jen částečně, neboť Procházkovi se podařilo vrátit patou míč zpátky před branku a Jaroš už měl jednoduchou práci – 3:2. V 81.min to udělal „chytře“ střídající Baratynskyy, který se v pokutovém území nejprve natlačil před našeho hráče, potom zpomalil, nechal si brnknout o nohy a stejně jako v prvním případě, tak ani tady neměl rozhodčí na výběr a musel nařídit pokutový kop. Na 3:3 vyrovnal z penalty Martin Fitko. A u dělby bodů nemuselo zůstat. V rozmezí mezi 82. a 85.min měli hosté další tři nemalé šance, naštěstí Jaroš dvakrát pálil vedle, a Baratynskyyho vychytal Drážek.

My měli ve druhém poločase podstatně méně šancí, přesto se dvě naše příležitosti vešly do 57.minuty. Nejprve jsme šli do přečíslení tři na jednoho, ale situaci jsme nevyřešili úplně ideálně. Přesto se nakonec Petlička dostal k poměrně nebezpečnému zakončení, ale gólman Skalák míč reflexivně vykopl. Tu druhou šanci měl Vojkůvka, ale nevyšel mu krok a zakončení bylo nepřesné.

Oba týmy měly v nastaveném čase ještě jednu šanci strhnout vítězství na svou stranu, ale hosty se neprosadili Jaroš s Procházkou, a domácí radost odmítl Michal Kučaba, který v dobré příležitosti pálil vysoko nad.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8406060

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/5/14/38604.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/5/14/206122qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: