U11: FK Soběhrdy – Nespeky/Poříčí  10:3 (6:0, 4:1, 0:2)

Ve čtvrtek 12.května jsme odehráli další kolo mistrovských zápasů starší přípravky. Tentokrát jsme změřili síly s týmem Soběhrd. Bezprostředně po utkání u mě převládalo zklamaní a viděl jsem spíše to, co se v zápase nepovedlo. Ale s odstupem času si uvědomuji, že to z naší strany žádný „propadák“ nebyl a rozhodně jsme odehráli mnohem lepší utkání než třeba minulý týden proti Neveklovu, anebo ještě před tím ve Zdislavicích. Jednak jsme hráli proti dosud nejtěžšímu soupeři, a potom ten špatný dojem ze zápasu byl ovlivněn spíše výsledkem než samotnou hrou.

Bohužel účast dětí na zápase malinko ovlivnil i školní výlet, který se trochu protáhl, a tak nám chyběli ti starší hráči, což samozřejmě mělo dopad i na naši hru. Na druhou stranu to byla dobrá zpráva pro ty nové, kteří si o to více zahráli.

Další změna, která též měla vliv na naši hru, byla změna na postu brankáře. Rozhodl jsem se poslat Ríšu do hry, a naopak hráče z útoku jsem dal do branky. Oba hráči si vyzkoušeli něco, co bylo v danou chvíli pro ně nové, a je přirozené, že oba potřebovali čas, aby si na novou úlohu zvykli. Každopádně první třetina hry nám příliš nevyšla a za 20 minut jsme prohrávali 6:0.

Po první přestávce nás doplnil ještě Šimon Hájek, který okamžitě po návratu ze školního výletu přijel a na druhou část zápasu již nastoupil. První naši branku vstřelil Ríša Pekař, který snižoval na 7:1. Hra se postupně vyrovnala, a i na hráčích bylo vidět, že zdravě ožili a hráli s větší chutí.

Určitě nejpovedenější byla ta třetí část, kterou jsme vyhráli 2:0. První branku vstřelil po individuální akci Šimon Hájek a druhý gól přidal Honzík Rublič. Navíc jsme měli ještě celou řadu dalších příležitostí, ale další gól už se nám vstřelit nepodařilo.

Uvědomuji si, že zklamání po zápase nebylo na místě, děti si zaslouží pochvalu, neboť všichni odvedli to, na co v současné době mají.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8401096

 

 

Zápis o utkání najdete zde: