B-tým: Sokol Přestavlky – TJ Nespeky B 4:3 (1:2)

Když se pohodové rande změní v horor.
Béčko ztratilo zápas v Přestavlkách. Nedělní odpoledne stalo se chvílí hrůzy. V čerčanském azylu jsme nechali tři body zachraňujícím Přestavlkům, kdy jsme zejména v druhém poločase selhali ve všech činnostech, které dělají fotbal fotbalem. Nebo spíše kopanou.

Přitom vstup i celý první poločas měly Nespeky ve své režii a dá se tvrdit, že dominovaly. Dařilo se otáčet hru z jedné strany na druhou a dostávat se k centrům a do šancí, které jsme ale neproměňovali. I tak se ale v 15. minutě dostal po přesném centru Luďka Rubliče k hlavičce Sosnovec, využil své centimetry a poslal nás hlavou do vedení. Domácí nijak nepřekvapovali a hráli hru, která se předem očekávala. Nakopávané míče na robustní hráče s cílem vytvořit si standardní situace však zpočátku nijak nebezpečná nebyla. Kolem 30. minuty se hra vyrovnala a Přestavlky začaly kousat. Důvodem však nebylo jejich aktivnější pojetí, nýbrž naše laxní rozehrávka a pozdní dostupování v osobních soubojích. Však to znáte, přizpůsobili jsme se soupeři.

Před koncem poločasu se začaly dít věci. Nejprve jsme po pěkné kombinace v 42. minutě vstřelili druhý gól, kdy Matyášek cíleně našel Pohořelého, který levačkou ve vápně skóroval. Minutu na to jsme však po několikáté podcenili rozehrávku od vlastní brány, faulovali po ztrátě na vlastní třetině hřiště a z následného trestného kopu inkasovali. Presl lehce tečoval centrovaný míč, který zaplul k Židlíkově tyči a stanovil tak poločasový výsledek.

A v druhém poločase jsme se totálně pos…. Domácí na nás ani nijak nemuseli vletět a i tak nám nasypali dvě branky během prvních čtrnácti minut. Opět jsme si jednu z branek vstřelili sami a i ta druhá byla téměř vlastní, kdy náš hráč nedokázal odkopnout míč, který mu propadl pod nohou, čehož domácí samozřejmě využili. Dvě rychle obdržené branky na nás zanechaly stopu a hra ztrácela přesnost. Postupně jsme se dostali do hry a v 69. minutě po centru Lukáše Maršouna vsítil hlavou habán Hamajda.

Po srovnání jsme nepochopitelně hru otevřeli a nechali domácí útočit po ziscích míče hlavně středem hřiště, kdy jsme nechali takřka všechny neobsazené hráče nabíhat do nebezpečných pozic. Domácím stačilo útočit ve třech nebo čtyřech hráčích a jednou se jim podařilo skórovat. Po ledabylém bránění prošel v 89. minutě do vápna podél brankové čáry domáčí útočník a nabyl z druhé vlny nabíhajícímu Kačírkovi, který rozhodl o překvapivém domácím vítězství. Zkáza byla dokonána, Nespeky se rozpadly a domácí tak získali kýžené tři body.

Jedinou pozitivní informací z tohoto zápasu si divák odnese, když zjistí, že si společně zahrála v této sezóně již čtvrtá dvojice otec a syn, kdy nastoupil s Lukášem Maršounem i jeho otec Jiří, bývalý dlouholetý hráč Sokolu Nespeky. V tomto ohledu je naše béčko opravdu ojedinělé a zasloužilo by si zápis do slavné knihy Guinnessovy rekordů. To se bohužel o výsledku tohoto zápasu říci nedá.

Branky Nespek: 15. Sosnovec, 42. Pohořelý, 69. Hamajda

Sestava: Židlík –  Vrkoslav (46. Rosenvald), Presl, Rublič P. ml., – Matyášek, Pohořelý (c), Maršoun L., Kouřimský – Sosnovec (70. Maršoun J.), Hamajda

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8389433

 

 

Zápis o utkání najdete zde: