A-tým: FK Bohemia Poděbrady – TJ Nespeky 2:5 (1:3)

foto: zdroj web FK Bohemia Poděbrady

Velmi dobrý, a hlavně velmi důležitý výsledek, uhrálo áčko v Poděbradech, kde vyhrálo vysoko 5:2, a upevnilo si tak pozici v první polovině soutěžní tabulky. Aktuálně nám patří 7.příčka a na kontě máme rovných 40 bodů. Sice to nebyl úplně bezchybný výkon, ale soupeř těch chyb udělal mnohem více, a hlavně z hlediska útočné fáze jsme byli výrazně produktivnější, a proto se dá mluvit o vítězství zaslouženém.

V prvním poločase si vytvářeli gólové příležitosti především domácí. Pokud by se výsledek počítal na vytvořené šance, tak by Poděbrady jasně vyhrály, jenže z osmi příležitostí proměnili pouze jednu, naopak my měli šance jen tři, ale úspěšnost stoprocentní. Do vedení mohli jít domácí, ale Havránkova střela byla sražena na roh, a Matěj Novák z podobné šance branku netrefil.  My jsme se poprvé dostali do nebezpečného zakončení až ve 20.min. Konopiský poslal před branku přízemní centr, který nešťastně tečoval obránce Hněvsa a po vlastním gólu jsme vedli 0:1. Následně se domácím dostali do přečíslení pět na tři, kapitán Knobloch se rozhodl pro kolmou přihrávku na Nováka, ale tomu se zakončení nepovedlo. A když jsme přežili i další šanci, tak nám na druhé straně pomohli domácí. Nepřesnou rozehrávku gólmana zachytil Klauz, a Vojkůvka vstřelil jednoduchý gól – 0:2. Lehkovážnost v obraně nás mohla stát dvoubrankové vedení, ale Novák své sólo ani nezakončil, neboť si v nejméně vhodný moment ukopl míč a k zakončení se nedostal. Špatně seřízená mířidla měl i dvacetiletý Havránek, který v dobré příležitosti pálil těsně vedle. Ve 38.min jsme zahrávali rohový kop, domácí bránili zřejmě zónově, ale prostor, kam si seběhl Komárek nechali zcela volný a Olda pohodlně zvýšil „placírou“ na 0:3. Těsně před poločasovým hvizdem jsme mohli odkopnout balon daleko od naší branky, což se nepovedlo a soupeř snížil na 1:3.

Ve druhém poločase už to ze strany domácích nebyla taková přehlídka gólových šancí, jako první půli, přesto měli nejméně tři velké příležitosti, z nichž ale dokázali proměnit pouze jednu. V 66.min se po přihrávce Bory trefil Roman Herzán. Ovšem ještě před tímto gólem se blýskl parádním sólem Petlička, který si na levé straně pohrál s poděbradskými obránci a v 57.minutě předložil tutovku na nohu Marka Večery, který zvyšoval už na 1:4. Na konečných 2:5 upravil v 69.min David Pešta, jemuž gólovou přihrávku nachystal Míla Klauz. Domácí sice v závěru utkání ještě z volného přímého kopu trefili břevno, ale na konečném výsledku se už nic nezměnilo.

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/5/8/38513.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/5/7/206116qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře:
Bohemia utrpěla od Nespek těžkou lekci z produktivity

 

 

Ilustrativní foto