U15: Sokol Krhanice – Nespeky/Poříčí 2:1 (1:1)

Na podzim jsme se stejným soupeřem v Nespekách taky prohráli 2:1, ale to byl zápas, ve kterém jsme měli obrovské množství šancí a vítězství soupeře bylo spíše šťastné než zasloužené. Dnes to bylo velmi vyrovnané utkání, kterému by asi slušela remíza. V zápase padly celkem tři branky, a ve všech případech, včetně té naší, to byly tak trochu laciné góly. Naopak šance, které jsme si vytvořili, jsme bohužel nedokázali proměnit.

Úvodní branku vstřelil přímo z rohového kopu Dominik Krygel. Z pohledu domácích to byla branka určitě zbytečná, neboť míč zapadl do brány těsně za přední tyčí a domácí hráči si ho tam spíše srazili, než aby mu zabránili v cestě do branky. O stejně zbytečném gólu můžeme mluvit u vyrovnání na 1:1. Na pravé straně hřiště se prosadil domácí hráč Marek Švanda a z velkého úhlu se trefil přímo do branky. Až do poločasové přestávky už žádný jiný gól nepadl.

Ve druhém poločase jsme si vytvořili nejméně dvě velké šance. V prvním případě centroval Kuba Mařík a před brankou zakončoval Dominik Krygel, ale branku jen těsně netrefil. Ta druhá šance byla ještě větší, neboť Dominik se individuálně prosadil přes posledního hráče a z poloviny hřiště běžel sám na domácího gólmana, ale ani tato tutovka gólem neskončila. Naopak čtvrthodiny před koncem jsme se dopustili taktické chyby, kdy jeden ze stoperů napadal hráče v křídelním prostoru a nedošlo k zajištění jeho prostoru ze strany krajních obránců a soupeř poměrně lacino skóroval a vyhrál 2:1.

I přes prohru jsem byl s naším výkonem relativně spokojen. Již druhý zápas po sobě podávají solidní výkony Jirka Chodora s Kubou Hromasem, kteří hrají na postu středových obránců. Jejich zodpovědná hra je alfa a omega pro naši defenzivu, a já myslím, že svou úlohu zvládají celkem dobře. Nemohu si stěžovat ani hru dopředu. Poměrně se zlepšila rozehrávka od obránců, daří se nám přejít střed hřiště, ale zatím nejsme úspěšní v předfinální a finální fázi. Ale jak jsem řekl již v úvodu, celkový dojem ze zápasu je dobrý a k tomu přispěli všichni hráči.

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8359332

 

 

Zápis o utkání najdete zde: