A-tým: TJ Nespeky – SK Hřebeč 4:1 (3:1)

Vývoj utkání velmi ovlivnila úvodní desetiminutovka, ve které padly dva góly. V 5. min se Petlička proháčkoval přes tři hráče soupeře, a až ve vápně ho zastavil skluzem pod nohy Martin Dolejš. Rozhodčí tento zákrok posoudil jako nedovolený, a nařídil za něj pokutový kop. Úvodní branku tak vstřelil z penalty Míla Klauz– 1:0.

V 8.min vyhrál na polovině hřiště hlavičkový souboj Marek Večera, a rázem z toho bylo přečíslení pět na tři. Vojkůvka posunul míč doprava na rozběhnutého Klauze a ten měl několik možností. Na bližší tyči nabíhal Vojkůvka, zadní tyč zavírali Maršoun s Petličkou, ale Klauz se rozhodl pro přímou střelu na zadní tyč a bylo z toho vedení 2:0. V 18.min opět jsme šli do přečíslení tři na dva, resp. čtyři na tři, a opět z toho byla velká šance, ale střílený centr Petličky nikdo netečoval. Hosté poprvé zahrozili střelou Ondřeje Stříbrského z 19.minuty, ale tu Drážek vytěsnil na roh.

Důrazná hra tělem v podání Romana Vojkůvky docela bolí a rozhodčí řadu jeho zákroků posuzují jako nedovolené. Ve 26.min si Vojkůvka opět udělal prostor takovým vražením do soupeře a rozhodčí mu všechny jeho dosavadní zákroky sečetl, a udělil mu za to žlutou kartu.

Velmi důležitý zákrok předvedl Drážek ve 27.minutě. Hosté zahrávali standardní situaci, na centrovaný míč kapitána Servuse si naskočil vytáhlý Pařízek, a od gólu nás dělily doslova centimetry. Ovšem o deset minut později zahrávali hosté další volný přímý kop, a tentokrát už jim to vyšlo. Centrovaný míč Servuse nakonec nikdo netečoval a bylo to 2:1. Hosté se z kontaktního gólu neradovali příliš dlouho, o dvě minutky později odkopl Luboš Braný dlouhý míč a další přečíslení dva na jedno bylo na světě. Klauz si ve vápně zasekl míč, rozběhnutý obránce Pinkas mu skočil pod nohy, a bylo z toho další penalta. Tu druhou zahrával Petlička a upravil tak poločasové vedení na 3:1.

Po změně stran se nejprve do velké šance dostal Petlička, ale gólman jeho štiplavou střelu vyrazil, nicméně akce pokračovala, a zanedlouho střílel Pešta levou novou, a trefil se parádně – 4:1.

S postupem času přibývalo drobných šarvátek a strkanic, a jakási podrážděnost a frustrace vyvrcholila v 63.min, kdy Dominik Hajný poněkud nesmyslně nakopl zezadu Romana Vojkůvku, a protože byl balon v tu chvíli úplně někde jinde, tak rozhodčí neměl jinou možnost, než hostujícího hráče vyloučit. Hřebeč tak závěrečnou půlhodinu dohrávala v deseti.

Závěr zápasu již hosté tak nějak dohrávali, a my měli ještě několik příležitostí skóre navýšit. Asi tu největší šanci měl Luděk Rublič v 83.min, ale hlavou branku netrefil. Nespeky si tak připsaly do tabulky další tři velmi důležité body.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8360028

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/30/38377.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/30/206106.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: