B-tým: TJ Nespeky B – Maršovice 2:1 (0:1)

V sázkových kancelářích si můžete u fotbalových zápasů vsadit téměř na cokoliv. Jeden z druhu sázek se jmenuje poločas/zápas a pokud vsadíte, že jeden tým vyhraje poločas a ten druhý tým vyhraje celý zápas, nabídne Vám sázková kancelář velmi vysoký kurs, protože takových obratů se diváci často nedočkají. Pokud byste takový tip ale vsadili na nedělní zápas Nespek s Maršovicemi, vyhráli byste pětadvacetinásobek vsazených peněz.

Nespecké béčko totiž dokázalo otočit zápas ve svůj prospěch, kdy prohrálo první poločas brankou do šatny v 45. minutě a ještě bylo nuceno dvakrát střídat pro zranění. Jenže do druhého poločasu nastoupilo úplně jiné mužstvo a předvedlo v druhé pětačtyřicetiminutovce výkon jara.

První poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl. Na obou týmech byla znát únava z předešlé filipojakubské noci, a tak se toho na hrbolatém trávníku mnoho neudálo. Do koncovky se ani jeden z týmu nehrnul, a tak za zmínku stojí jen obrovská šance kanonýra Žížaly, který si toho dne střelecké kopačky neobul a trestuhodné z malého vápna přestřelil Židlíkovu branku. Na druhé straně po nadýchaném centru zamířil Kouřimský nikým neatakován hlavou nad.  A když se zdálo, že poločas skončí smírně, zahráli hosté v 45.minutě roh a neobsazený Hruška koníčkem skóroval.

V poločase trenér Novotný přeskupil sestavu i kvůli druhému zranění, kdy musel po Bejblovi nuceně střídat i jeho náhradník Kadeřábek. Rozestavení jsme změnili na 4-4-2, což mělo na konečný výsledek rozhodující vliv, protože v druhé půli neexistovalo jiné mužstvo než domácí Nespeky. Hosté pomalu ztráceli půdu pod nohama a my se dostávali do střeleckých příležitostí a šancí zlepšenou hrou založenou na zpřesněné kombinaci a pohybu. V 62. minutě rozehrál přímý volný kop Vojkůvka na vedle stojící Pohořelého a jeho střela z 25. metrů se zastavila až v síti, golman Kočí plachtil marně. Zakončení Procházky pak kryl Kočí a rohové kopy rozuzlení nepřinesly. To přineslo až zakončení Vojkůvky, který 2 minuty před koncem dostal přihrávku do běhu a na hranici pokutového území křížnou střelou rozhodl o našem druhém jarním vítězství.

Góly: 62. Pohořelý, 88. Vojkůvka – 45. Hruška

Sestava Nespek: Židlík – Matyášek, Rublič P. ml., Bejbl (31. Kadeřábek, 46. Procházka), Presl, Rublič L. – Jasz, Pohořelý ©, Hamajda, Kouřimský – Vojkůvka (90. Šimek)

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8362682

 

 

Zápis o utkání najdete zde: