U15: Nespeky/Poříčí – FC Vlašim B  2:7 (0:2)

Mužstvo starších žáků prochází obrovskou krizí, a až následující týdny ukáží, zdali toto složité období dokážeme zvládnout, anebo naši snahu prohrajeme, a mužstvo SŽ skončí v rozehrané soutěži. Ve středu 20.4 jsme sehráli odložené utkání s Vlašimí B. Se stejným soupeřem jsme se utkali už v polovině listopadu v rámci přátelského utkání a tehdy jsme zápas vysoko vyhráli v poměru 20:1. O pár měsíců později jsme se stejným soupeřem prohráli 2:7. To jen ukazuje aktuální situaci v našem týmu.

Problém není jen v nízkém počtu hráčů, ale především v nízkém počtu tréninkových jednotek, které společně absolvujeme. Na podzim jsme trénovali 3x týdně a v průměru bylo na tréninku 9,5 hráče/TJ. Za stejné období na jaře bylo už 14 tréninků zrušeno proto, že nebylo koho trénovat, a průměrný počet hráčů na tréninku čítá pouze 4,5 hráče /TJ. V průběhu podzimu jsme měli pouze dva hráče z 16-ti členného kádru s problematickou docházkou, ostatní trénovali bez problémů. V druhé polovině sezóny je hráčský kádr výrazně nižší, a více než polovina hráčů aktuálního kádru absolvovala za období 3,5 měsíce méně než 6 tréninků.

Když si toto člověk uvědomí, tak se pak nemůžeme divit tomu, co na hřišti předvádíme. Sice nás v zápase doplnilo 5 mladších žáků, a zápas jsme tak mohli odehrát, ale jak chceme naši hru zlepšovat, když o dva dny později přijdou na trénink opět pouze 4 hráči.

Nyní už k samotnému hodnocení zápasu. Je celkem logické, že bez tréninků chybí fyzička, chybí organizace hry, a neposlouchá nás balón. V prvním poločase bych viděl největší problém právě v ovládání míče, kdy jsme se dopustili velkého množství technických nedostatků, které vedly k tomu, že jsme dvakrát inkasovali, ale také k tomu, že jsme nadějné situace nedokázali gólově zakončit. Nedá se říci, že by byl soupeř výrazně lepší, ale byl efektivnější a o poločase vedl 2:0.

Druhý poločas jsme navíc propadli i z hlediska organizace hry. Hráči, kteří měli ve svých povinnostech především bránit, tak se rozhodli, že pomohou v útoku, hráči z pravé strany byli často k vidění na levé straně hřiště a další. Těch taktických nedostatků bylo víc než dost. A protože ani gólman neměl úplně svůj den, tak gólů v naší bráně postupně přibývalo. Deset minut před koncem vedli hosté už 7:0. V závěru utkání se nám dvěma góly podařilo snížit. Nejprve se hezkou střelou z dálky prezentoval Kuba Mařík a v poslední 80.minutě přidal z volného přímého kopu druhý gól Fábio Saközi.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8331758

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/20/38223.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/20/208932tu2835.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: