B-tým: TJ Nespeky B – Jawa Divišov B 4:0 (1:0)

Béčko v rámci 19.kola Okresního přeboru bez větších problémů přehrálo oslabený Divišov a na domácím hřišti v Nespekách zvítězilo hladce 4:0. První poločas byl na gólové šance o něco málo skromnější než druhá půle, přesto se ve 22.minutě povedlo Martinu Pohořelému poprvé skórovat. Gólovou přihrávku mu nachystal Adam Jasz.

Největší šance hostů přišla paradoxně po naší chybě, nepovedená „malá domů“ směřovala přímo na divišovského útočníka, ale Dušan Židík nás v brance podržel a míč za svá záda nepustil.

Druhý poločas už byla hra více méně na jednu branku. Nutno přiznat, že soupeř byl nucen o poločase střídat a na hřiště se dostal jediný náhradník, navíc v 70. minutě odstoupil ze zdravotních důvodů i Marko Lehán a hosté dohrávali v početné nevýhodě. A byl tu ještě jeden nezanedbatelný faktor. Jen velmi zřídka se stává, že průměrný věk soupeře je vyšší než ten náš, ale rezerva Divišova nás v tomto ohledu trumfla.

Není prostor na to, abychom připomněli každou gólovou akci, neboť jich bylo opravdu hodně. V úvodu druhého poločasu úřadoval především kapitán Pohořelý. Nejprve dvakrát přesně přihrával, ale gól to nepřineslo, a tak si v 50.min navedl míč na levou nohu a krásnou střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. V 57.min si užil chvilku slávy Luděk Rublič, na své vlastní polovině zachytil výkop soupeře a sólo přes půl hřiště zakončil gólovou střelou – 3:0. A na konečných 4:0 uzavřel Štěpán Hamajda po spolupráci s Pavlem Rubličem mladším. Ostatní šance sice zůstaly nevyužity, ale bylo jich tolik, že nespecký fanoušek se rozhodně nenudil.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8321401

 

Zápis o utkání najdete zde: