A-tým: FK Komárov – TJ Nespeky 4:1 (2:1)

Ve sváteční den na Velký pátek předehrávalo áčko zápas 21.kola v Komárově a „sváteční“ den to pro nás zrovna nebyl. Po matném výkonu jsme prohráli 4:1 a v tabulce nám aktuálně patří 8.příčka. Šance na dobrý výsledek se začala bortit už ve 23.minutě, kdy riskantní skluz Kuby Bredlera pod nohy pronikajícího Pužíka byl posouzen jako nedovolený a Jan Mojdl z penalty vstřelil úvodní branku utkání – 1:0.

Odpověď v podobě vyrovnávací branky přišla velmi rychle. Ve 27.min se na levé straně šikovně uvolnil Petlička a jak na zlatém podnosu připravil tutovku Vojkůvkovi, který uklidil míč do prázdné branky – 1:1. Bohužel to bylo z naší strany téměř vše, naopak šance na straně soupeře pomalu přibývaly. Ve 30.min se dostal za záda naší obrany Vajs, obhodil si i gólmana Drážka, ale trefil pouze boční síť naší odkryté branky. O deset minut později se podobná situace opakovala, jenže Vajs byl tentokrát úspěšnější a upravil na 2:1. Ve snaze zabránit gólu se při tomto souboji pravděpodobně zranil náš obránce Martin Burian, což se ukázalo jako klíčové pro další vývoj zápasu.

Martin nastoupil i do druhé půle, jenže zdravotní stav mu neumožňoval podat optimální výkon a soupeř se opakovaně dostával v přečíslení za naši obranu a nebezpečně ohrožoval naši branku. Šance ve 47. a v 53 minutě jsme ještě přežili, ale v 54.min se už skóre měnilo. Po samostatném úniku zvýšil na 3:1 Vokáč. Krátce poté odkulhal Martin Burian na střídačku, ale trvalo poměrně dlouho, než za něj přišla náhrada v podobě střídání. Soupeř této přesilovky dokázal využít a v 58 min Karel Vajs svým druhým gólem upravil na konečných 4:1. Domácí měli ještě jednu větší šanci, ale v 83.min po rohovém kopu trefili pouze břevno. My měli v průběhu druhého poločasu dvě velmi dobré příležitosti, tu první si po důrazném souboji vybojoval Vojkůvka, ale domácí gólman ho skvěle vychytal, a tu asi největší měl Klauz v 91.min, ale krásnou průnikovou přihrávku od Hamajdy zakončil střelou vysoko nad.

Z Komárova tak odjíždíme opět bez bodu a první polovina tabulky se nám začíná povážlivě vzdalovat.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8316292

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/16/38137.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/15/206088.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: