U11: TJ Úročnice – Nespeky/Poříčí 4:16 (0:3, 1:7, 3:6)

V úterý 12.dubna předehrávala starší přípravka své soutěžní utkání v Úročnici a hodnocení bude z více úhlů pohledu velmi pozitivní. Nejde tak ani o výsledek, i když po těch věčných podzimních prohrách je to též příjemná změna, ale především jde o to, že mužstvo začíná fungovat. V posledních 14 dnech se nám podařilo zaregistrovat tři nové děti, takže hráčský kádr se stabilizoval, což má příznivý dopad nejen na zápasy, ale především na tréninky.

Zápas v Úročnici se hrál za příjemného jarního počasí, na velmi pěkném hřišti, my měli k dispozici opět téměř kompletní kádr, a vše směřovalo k tomu, že se děti budou fotbalem bavit. Na podzim jsme s tímto stejným soupeřem prohráli vysoko 19:11. Dnes, cca po sedmi měsících se role otočily a vysoké vítězství jsme si užili my.

K výraznému posunu došlo u Ríši Pekaře, který asi nejčastěji ze všech kluků nastupuje v brance. Nejde o to, co všechno chytí, ale soustředíme se hlavně na jeho rozehrávku a tady musím jen a jen chválit. V obraně už pravidelně nastupuje Maty Mikulanda a ani tady nechci hodnotit jeho obrannou činnost, což byla vždy jeho silná stránka, ale především se zlepšuje v chování po zisku míče. Nový hráči vnesli do mužstva svěží vítr, minule jsem chválil Veroniku Kuchařovou a její pohybové schopnosti, v tomto utkání mě nadchnul Vojta Melda, pro kterého to byl vůbec první soutěžní zápas a je to opravdu bojovník a dravec v tom dobrém slova smyslu. Samozřejmě všechny tyto okolnosti mají příznivý dopad i na ostatní hráče. Už jen skutečnost, že mohou kdykoliv vystřídat, odpočinout si, vyslechnout nějaké trenérské rady a zase se vrátit zpátky do zápasu, tak to je určitě ta lepší cesta výchovy.

A co mě osobně dělá taky velkou radost, tak je zvýšený zájem rodičů. Na podzim jsme odehráli několik zápasů, kdy jsem jel na zápas s dětmi sám jako trenér a utkání neviděli jejich rodiče. Tentokrát jsme do Úročnice odjížděli pěti auty, což je paráda a určitě je to dobrá zpráva nejen mě, ale především pro samotné děti.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8309446

 

 

Zde najdete videosestřih všech gólů z utkání, které jsme s Úročnicí sehráli na podzim. Myslím, že rozdíl v naší hře je opravdu výrazný: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/9/4/35696.mp4

 

 

Zápis o utkání najdete zde: