A-tým: Slovan Lysá nad Labem – TJ Nespeky 1:0 (0:0)

Komentář k utkání se bude týkat především druhého poločasu, neboť z toho prvního se domácím nepodařilo pořídit úplný videozáznam. Jak lze ale vyčíst ze zápisu o utkání, tak velmi podstatný moment se odehrál již ve 21.min, kdy domácí hráč Patrik Müller fauloval našeho Peštu, rozhodčí posoudil tuto situaci jako zmaření zjevné brankové příležitosti a více než 70 minut jsme hráli o jednoho muže v poli navíc.

Bohužel zápas se soupeřem z úplného dna soutěžní tabulky se nevyvíjel vůbec dobře. Bylo v něm spoustu nevynucených chyb, spoustu špatných rozhodnutí, a tak se stalo to, co nikdo nečekal a nikdo nechtěl, a Nespeky prohráli s posledním týmem tabulky 1:0 a domů se vrátili tak trochu s ostudou.

Ve druhém poločase jsme měli nejméně tři velké příležitosti ke vstřelení gólu, ovšem v 60.min zakončil Kučaba své sólo velmi nepřesně, a branku netrefil. A při dalších dvou akcích jsme bohužel ani nevystřelili. Naproti tomu jsme se dopouštěli řady taktických chyb a soupeř se poměrně snadno dostával do zakončení.  V 64.min se dostal za záda naší obrany domácí kapitán Kříž, ale ani on branku netrefil. Velké množství chyb se nakumulovalo do 83.min a zřejmě to ani nemohlo skončit jinak, než inkasovanou brankou v naší síti. Na začátku celé akce bylo poněkud nešťastné postavení našich hráčů, kdy sedm jich stálo v útočném postavení téměř na ofsajdlajně, a tři obránci relativně daleko od svých spoluhráčů na své obranné polovině.  Výkop našeho brankáře směřoval do míst, kde hlavičkoval pouze domácí hráč, aniž by musel svést jakýkoliv osobní souboj, posunul míč do středu hřiště, kde byli výhradně domácí hráči, a Ondřej Veselý dlouhým pasem za naši obranu nechal vyniknout kapitána Kříže, který si obhodil vybíhajícího gólmana Drážka a do prázdné branky vstřelil jediný gól utkání.  Na této brance má svůj díl viny snad celá naše jedenáctka počínaje gólmanem, přes obránce, záložníky, anebo hrotového útočníka.

Snad se dají kluci velmi rychle dohromady, neboť teď nás ještě čekají dva venkovní zápasy a  bodový polštář z podzimní části by se mohl velmi rychle rozplynout.

 Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/10/38100.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/10/206085qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: