U15: Nespeky/Poříčí – Sokol Mezno 2:3 (1:1)

Hodnocení zápasu je poněkud rozporuplné. Pokud se na něj podívám z pohledu problému, který nás trápí od začátku letošního roku, což je nedostatek hráčů, tak tady jsem pesimista a ztrácím víru v to, že to bude lepší a že soutěž důstojně dohrajeme. Naproti tomu, pokud budu hodnotit samotný fotbal, tak tady jednoznačně převládá spokojenost.

Nechci rozebírat jednotlivé důvody a popisovat proč to tak je, ale ve srovnání s podzimem, kdy mužstvo pracovalo skvěle a odměnou nám bylo první místo ve skupině A, tak v současné době tvoří to samé mužstvo asi jen třetina kluků, co nastupovali na podzim. Dvě třetiny kluků buď definitivně skončili, anebo z nejrůznějších důvodů nechodí. Abychom k utkání vůbec nastoupili, museli nás z velké části doplnit mladší žáci.

A nyní už k samotné hře. Bylo to velmi dobré, kvalitní a vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro našeho soupeře, který v závěru rozhodl o své těsném vítězství 2:3. V prvním poločase měl možná více šancí soupeř, ale většina střel příliš nebezpečná nebyla. Nicméně v 11.min využil našeho podčíslení v obraně a trochu šťastným gólem se dostal do vedení – 0:1.  Ještě do poločasové přestávky ale vyrovnal Jirka Chodora, když mu gólovou přihrávku nachystal „brankář z mladších žáků“ Tomáš Hájek – 1:1.

Druhý poločas jsme sice na gólové šance vyhráli 7:4, ale soupeř byl produktivnější a dvě své příležitosti proměnil. Naopak nám se dařilo si šance vytvářet, ale gólovou radost jsme si užili už jen jednou. Po rohovém kopu vyrovnal na 2:2 Jakub Hromas. Konečné vítězství sice patří soupeři, ale já jsem byl s naším výkonem spokojen a všechny hráče jsem za předvedenou hru pochválil.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8302330

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/10/38048.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/10/208774tu2771.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: