U11: Nespeky/Poříčí – TJ Jawa Pecerady 8:3 (2:3)

Starší přípravka sehrála téměř po 5-ti měsících první zápas. Bohužel, vzhledem k nízkému počtu hráčů, a to nejen v našem klubu, ale podobný problém řeší i kluby z blízkého okolí, se nám nepodařilo sehrát žádné přípravné utkání. Naštěstí se můžeme těšit z toho, že jsme v dubnu zaregistrovali dvě nové děti, což nám dává mírnou naději, že bychom snad mohli soutěž bez výraznějších problémů dohrát.

A nyní již k samotnému zápasu. Potěšující bylo, že byli k dispozici všichni ti starší kluci, kteří tvoří základ mužstva. Navíc nová hráčka Veronika, která sice s fotbalem teprve začíná, tak je pohybově velmi nadaná a myslím, že brzy bude patřit k velkým oporám našeho týmu. Každopádně v prvním utkání jsme měli k dispozici celkem 7 hráčů, tzn., i možnost jednoho hráče na střídání.

Samotný herní projev byl ale pro mě velkým zklamáním. Myslím, že kluci na hřišti předvedli jen malý zlomek toho, co umí, a co běžně předvádí na tréninku. Sice se s přibývajícím časem náš výkon postupně zlepšoval, ale rozhodně bych si přál více možností, abych mohl své hráče chválit.

V úvodu zápasu dal sice první branku Šimon Hájek, ale pak se těžiště hry přesunulo na naši půlku a góly dávali především kluci z Pecerad, kteří v 18.min vedli 1:3. Ještě před první přestávkou ale snížil po rohovém kopu Honzík Rublič na rozdíl jedné branky.

Postupně se nám více dařilo dostávat se do šancí a přibývaly i góly z kopaček Honzíka Rubliče a Šimona Hájka. V závěru utkání vstřelil poslední branku i Mára Krajčík a upravil tak na konečných 8:3.

Zápas nám opět ukázal, na čem je potřeba pracovat a co udělat proto, abychom byli lepší a měli z fotbalu ještě větší radost.

Sestava: Pekař R. – Wagner B., Mikulanda M., Rublič J., Kuchařová V., Hájek Š., Krajčík M.
(v závěru utkání zasáhla do hry i Týnka Myclíková).

Góly: 4x Hájek Š., 3x Rublič J., 1x Krejčík M.