B-tým: TJ Nespeky B – Sokol Chotýšany 4:4 (1:2)

Zápas bohatý na góly a infarktové momenty vítěze nepřinesl. Béčko si připisuje první jarní bod. Druhý domácí jarní zápas se našemu béčku povedl lépe výsledkově i herně. Diváci museli být se zápletkou zápasu spokojeni, protože viděli osm branek. To samé by ale asi neřekl ani jeden z trenérů týmů, které mají rozdílné starosti. Zatímco Chotýšany hrají o holé bytí a nebytí v soutěži, nespecký B tým si na podzim vytvořil pohodlný bodový polštář, který mu stále zajišťuje 4. místo v tabulce benešovského okresního přeboru.

Ten se však může brzy rozplynout, protože jarní výkony se těm podzimním rozhodně nepodobají. Po minulém výbuchu s Meznem jsme se opět nepoučili a první poločas podcenili. I když trenér Novotný omladil sestavu o novice Procházku a Hamajdu pendlujícího mezi A a B týmem, tak jsme začátek poločasu prospali a v 21. minutě po penaltě prohrávali již 0:2. Zápas se mohl vyvíjet jinak, kdyby hned v první minutě po pěkné kombinační akci otevřel skóre Vojkůvka, ale tváří v tvář gólmanovi branku minul. Hosty zdobil důraz a nebezpečné brejky, kdy se do šancí dostávali důrazem a našimi nedůslednostmi a nepřesnostmi.  Ve třetině utkání jsme se začali více prosazovat a vytvářet si tlak a šance. Tu největší měl na kopačce Jasz, ale v souboji muž proti muži opět nepřekonal hostujícího brankáře, který jeho střelu vyrazil. Podařilo se nám vstřelit branku až těsně před koncem poločasu, kdy gólem do šatny po rohu Pohořelého snížil habán Hamajda.

Vstup do druhé půle se nám vydařil. Aktivním a kombinačním pojetím jsme se dostávali do nebezpečných prostorů a už v 48. sedmnáctiletý Procházka všem ukázal, jak se zachovat v tutové šanci a uklidil míč za tyč po vzoru Thierry Henryho. Soupeř sice stále hrozil po našich prohraných soubojích v obraně, ale nebezpečné situace si vytvářel po rozích na přední tyč, kdy se do malého vápna nastěhovali chotýšanští hlavičkáři a v pro brankáře Židlíka nepřehledné situaci tečovali míč do branky. Ale nepředbíhejme.

V 72. minutě se uvolnil playmaker Pohořelý po převzetí autového vhazování a centrem našel Matyáška na zadní tyči, který trknul našemu týmu vedení. Poprvé v utkání jsme vedli, ale neradovali jsme se dlouho. Za 2 minuty jsme inkasovali právě z rohu zahraného na přední tyč, kdy míč po několika pokusech o odkop a zakončení po nepřehledné situaci v malém vápně hosté doslova dopíchli za brankovou čáru.

Drama však nekončilo. Za 3 minuty zády k bráně převzal míč Pohořelý, posunul si ho vedle obránce a prudkou ranou na zadní tyč překonal zkoprnělého brankáře. Říkáte si, že už by to stačilo a měli bychom zápas dohrát do zdárného konce? Ne, za tři minuty jsme inkasovali čtvrtý a vyrovnávací gól, kdy jsme po našem rohu nedokázali zastavit brejk hostů, kteří po centru a nedorozumění míč opět doklepli do branky. Opět si říkáte, že už se snad víc stát nemohlo? Omyl, protože jsme po faulu brankáře na Matyáška dostali šanci zahrávat pokutový kop. Ten ale letos již podruhé Pohořelý neproměnil, a tak jsme po thrillerovém zápase nevhodném pro kardiaky utrpěli remízu. Škoda, mohli jsme se přiblížit třetímu Týnci, který doma prohrál s Neveklovem. O další body budeme bojovat příští víkend v Jankově.

Branky: 41. Hamajda, 48. Procházka, 72. Matyášek, 77. Pohořelý

Sestava: Židlík – Rublič P. ml., Bejbl, Presl, Rublič L. – Jasz, Pohořelý, Hamajda, Kouřimský (46. Matyášek) – Procházka, Vojkůvka

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8283938

 

Zápis o utkání najdete zde: