A-tým: TJ Nespeky – FK Kosoř 0:0 (0:0)

Utkání 19.kola se hrálo za studeného, až skoro zimního počasí a z hlediska útočné fáze to bylo oboustranně podprůměrné utkání. Nejen že chybělo koření fotbalu v podobě vstřelených gólů, ale poskromnu bylo i gólových šancí ať na jedné, či na druhé straně. Není divu, že zápas skončil bezbrankovým výsledkem 0:0.

Chválou bych nešetřil na hru naší obranné řady, a to zejména na hru středních obránců. V prvním poločase jsme hráli na tři stopery a soupeři jsme toho směrem dopředu moc nedovolili. Velmi dobrý výkon předvedl zejména zkušený Luboš Braný, který za celý zápas neprohrál jeden jediný souboj, navíc se pohyboval ve správném prostoru, a především díky němu se soupeř do žádných šancí nedostával. Naopak ve hře dopředu bych čekal od našeho mužstva víc. Kvalitní hráče na to máme, ale v zápase to bohužel neumíme prodat. Pokud se do šancí dostáváme, tak je to většinou ze standardních situací.

Největší šanci prvního poločasu měl ve 12.min Michal Kučaba. Po rohovém kopu se prosadil hlavou na přední tyči, a gólovou hlavičku zastavil s patřičnou dávkou štěstí až ramenem na brankové čáře Michal Folejtar.  V 18.min došlo k výpadku videotechniky a trvalo dobrých 10 minut, než se vysílání opět povedlo částečně zprovoznit. V tu dobu se do dvou podobných šancí dostal i Martin Burian, obě zakončení byly levou nohou, ta první střela v 18.min letěla vysoko nad, ta druhá ve 39.min mířila přímo do náruče hostujícího gólmana.

Ve druhém poločase se Hronek posunul ze stoperské trojice o řadu výš a možná i to bylo příčinnou, že jsme se častěji dostávali do zakončení. Ve 48.min udržel Kučaba míč na hrací ploše a zpětnou přihrávkou proti noze vybídl ke skórování Peštu, ten ovšem pálil vysoko nad. V 56.min se po rohovém kopu prosadil na zadní tyči Petlička, ale ani on brankové zařízení netrefil.  V 83.min měl na hlavě vítěznou branku Hronek, po dohrané standardní situaci centroval Klauz, ale Hronek netrefil míč ideálně. Vzhledem k tomu, že ani soupeř neproměnil svou jedinou šanci, když v 74.min hlavičkoval hostující Bícha mimo naši branku, tak se oba týmy rozešly smírně a rozdělily si po jednom bodu.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8281509

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/2/37913.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/2/206074qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: