U15: FC Vlašim B – Nespeky/Poříčí 1:20 (0:8, 1:4, 0:8)

První odehraný přípravný zápas, ze série čtyř naplánovaných, sehráli starší žáci na umělé trávě ve Vlašimi. Zápas s Týncem hrající krajskou soutěž byl z důvodu karanténních opatření bez náhrady zrušen, a tak jsme si na první přátelák museli počkat až do středy 17.listopadu.  Je pravda, že jsme při plánování přípravných zápasů chtěli těžké soupeře, ale někdy není úplně snadné odhadnout kvalitu druhého týmu, když vybíráme pouze podle internetu a pořadí v tabulkách. Vlašimská rezerva se dlouho pohybovala v tabulce hodně vysoko, navíc disponuje umělou trávou, takže volba tohoto týmu byla celkem jasná. Pravda je, že soupeř z posledních pěti kol získal pouhé dva body a v tabulce se trochu propadl, navíc v den našeho zápasu nebyl úplně kompletní, a tak byla naše herní převaha poměrně výrazná.

Na druhou stranu bych v žádném případě nehledal důvody vysokého rozdílu ve skóre pouze v nižší kvalitě soupeře, ale chtěl bych vyzdvihnout hlavně náš kvalitní výkon. Hráči měli v hlavách nastaveno, že nás čeká těžký soupeř a, že je potřeba na hřišti odevzdat maximum. Myslím, že tento úkol kluci splnili velmi dobře a já měl z naší hry moc dobrý dojem. S trenérem Vlašimi jsme se domluvili a nechali kluky hrát na velké hřiště v klasickém počtu 10+1. Pro všechny z nás to bylo něco nového, ale jak se ukázalo, tak výhoda to byla především pro nás. Vzhledem k tomu, že disponujeme rychlostními typy hráčů, a v zápase jsme toho dokázali využít, tak jsme si vytvořili obrovské množství šancí a současně jsme byli i docela produktivní.

První třetinu (hrálo se 3x 30 minut) jsme vyhráli 8:0 a v této části hry jsme předvedli asi nejlepší výkon. Druhá část byla z taktického hlediska o něco málo slabší, a ve třetí už jsme opět dominovali, ale tam to bylo dáno zřejmě i úbytkem fyzických i psychických sil soupeře. Z hlediska produktivity byl naším nejlepším hráčem Dominik Krygel, který si do statistik připsal 9 bodů za 3 góly a 6 asistencí. Velmi přínosný byl i příspěvek Adama Samka a Kuby Maříka, kteří oba dali 5 gólů.

 

 

Statistiky (góly+asistence):
Krygel Dominik   3+6
Samko Adam      5+2
Mařík Jakub        5+1
Vošický Tomáš    3+2
Oral Ondřej         3+0
Dostál Štěpán     1+0

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7880210