A-tým: TJ Sokol Nespeky – TJ Klíčany  2:1 (1:0)

V sobotu 6.listopadu se dohrávalo 1.kolo krajského přeboru a my jsme v posledním domácím zápase hostili druhý tým tabulky TJ Klíčany. Poslední dvě vzájemná utkání, které jsme s tímto soupeřem v Nespekách hráli, jsme shodně prohráli 1:2. Zápas, který se odehrál ještě o rok dříve, tj. v roce 2018 jsme naopak vyhráli 2:1. A tradice tohoto výsledku pokračovala i letos. Po skončení zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 2:1.  Každopádně výsledek se nerodil vůbec lehce a je nutné si přiznat, že jsme měli i trochu štěstí. V prvním poločase jsme si moc šancí nevytvořili. Nebezpečná byla snad jen střela Dobřanského v 19.minutě, ale Jindra nedokázal dostatečně sklopit nárt, a tak míč putoval vysoko nad. Naopak hosté byli v útočné fázi velmi aktivní, častokrát si vytvářeli různá přečíslení a na naši branku poslali několik hodně nebezpečných střel. V pěti případech nás skvělými zákroky podržel gólman Drážek, třikrát míč skončil těsně mimo, v jednom případě zachránil situaci Bredler, který odhlavičkoval míč na roh, a v 16.min nás zachránil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd, proto gól Jeslínka nemohl platit. Tvrdá rána přišla pro hosty v nastaveném čase prvního poločasu, kdy jsme z rychlého protiútoku otevřeli skóre a gólem „do šatny“ upravili poločasový výsledek na 1:0.

Bohužel utkání nebylo jednoduché nejen pro samotné hráče, ale těžkou práci měl i kameraman utkání, neboť ve 44.min selhala videotechnika, a trvalo velmi dlouho, než se zařízení podařilo opět zprovoznit. Současně natáčení proti sluníčku, které už bylo hodně nízko, bylo samo o sobě hodně nepříjemné, a tak se některé pasáže zápasu nepodařilo ideálně nahrát. Právě ve chvíli, kdy probíhal restart PC, tak se na pravé straně prosadil Kučaba, před vybíhajícím gólmanem poslal míč před branku a Dobřanský zvýšil na 2:0. Gólovou situaci se podařilo zachytit alespoň na SD kartu, a zpřístupněná je na youtube.com (odkaz na video mezi 51. až 53. minutou zde).

Druhý poločas se nějak zásadně nelišil od toho prvního, více ze hry měli hosté, ale ty velké šance byly k vidění až v samotném závěru. V 86.min se po centru prosadil hlavou Michal Krimlák, ale opět gólové oslavy utnul praporek pomezního rozhodčího, který odmával ofsjad. V končící 90.min jsme přešli do rychlého protiútoku v dvojnásobném přečíslení čtyři na dva, ale Míla Klauz to vzal na sebe a z hranice velkého vápna sám vystřelil. Bohužel gólman bez větších problémů míč vyrazil a o chvilku později se na druhé straně prosadil z blízka Jeslínek, který snížil na 2:1. Hosté už více nestihli, neboť rozhodčí bezprostředně po rozehrání zápas ukončil.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7839682

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/11/8/36978.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2021/11/6/204210qj.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: