A-tým: TJ Sokol Nespeky – FK Dobrovice 2:2 (1:1)

Áčko na závěr podzimu nečeká úplně lehká práce. V posledních pěti kolech se postupně potkáme se třemi dosud nejlepšími týmy krajského přeboru. Minulý týden jsme těsně prohráli u lídra soutěže ve Velimi, tentokrát jsme doma hostili třetí Dobrovice a za 14 dní ještě doma přivítáme druhé Klíčany. V utkání s Dobrovicemi jsme od začátku tahali za kratší konec provazu. Více šancí měl rozhodně náš soupeř, nicméně my byli výrazně efektivnější, a proto se nakonec body dělily.

První varování přišlo v 5.min, ale Tomíček pálil vysoko nad. Jenže o minutu později jsme již mohli zpytovat svědomí. Při rozehrávce od stoperů jsme lehce ztratili balon, soupeř jednou průnikovou přihrávkou vyřadil ze hry tři naše záložníky a rychlý protiútok zakončil Tomíček 0:1. O pět minut později mohlo být ještě hůř. Po pravé straně se prosadil opět Tomíček, přesným centrem našel před brankou Kopeckého, který se sice hezky uvolnil, ale nakonec trefil jen rukavice našeho ležícího gólmana. My jsme se k prvnímu ohrožení soupeřovi branky dostali až v polovině prvního poločasu. Do hlavičkového souboje šli najednou tři hráči, obránce Kučera, brankář Bartoš, a náš hráč Pepa Petlička. I když souboj vypadal férově, tak nejhůř dopadl náš hráč, který s velkou pravděpodobností obdržel úder pěstí do hlavy od hostujícího gólmana, který se snažil vyboxovat balón. Rozhodčí neshledal na tomto zákroku nic nedovoleného, a k nevoli domácích příznivců žádnou penaltu nenařídil. Po půlhodině hry jsme měli v krátkém sledu ještě dvě šance. Tu první proměnil hlavou Kuba Bredler a vyrovnal tak stav zápasu na 1:1. O chvilku později mohl otočit vývoj utkání Petlička, ale střela z první mu nesedla, a gólman míč v pohodě chytil. V závěru poločasu jsme si opět koledovali, neboť jsme se dopustili několika chyb v rozehrávce a můžeme být rádi, že nás soupeř netrestal.

Ve druhém poločase měl výrazně více šancí náš soupeř, ovšem dvakrát nás podržel gólman Drážek, jednou nás zachránila branková konstrukce, a v několika případech bylo zakončení hostujících útočníků buď velmi slabé, anebo nepřesné. Brankou tak skončila jediná akce a to v 78.min, kdy se prosadili oba střídající hráči. Centroval Martin Korec, a na zadní tyči hlavou zakončoval Marek Volf – 1:2. Když už to vypadalo, že si hosté odvezou z Nespek všechny tři body, tak v 92.min zažili šok. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Hronek, jeho nepovedenou střelu zachytil Petlička a nasměroval míč k pravé tyči. Nespeky – Dobrovice 2:2.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7773675

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/10/24/36710.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2021/10/23/204192.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: