U11: Nespeky/Poříčí – Pyšely/Zaječice  4:26 (3:16)

Ilustrativní foto
Ilustrativní foto

V sobotu 2.října hrála starší přípravka své šesté utkání, a přestože jsme vysoko prohráli, tak za dnešní výkon se na hráče určitě zlobit nebudu. Ba právě naopak. Všichni hráči počínaje brankářem, až po útočníky, podali velmi dobrý výkon a zaslouží si pochvalu. Vím, že dostat 26 gólů není nic příjemného a hráči byli po utkání smutní a zklamaní, ale hráli jsme proti soupeři, který by se rozhodně neztratil ani v kategorii mladších žáků a podobný příděl gólů zatím dostaly takřka všechny týmy, se kterými Pyšely hrály. V prvních dvou třetinách byl v brance Ríša Pekař a v poslední části hry ho vystřídal Vojta Jano. Oba kluci sice obdrželi hodně gólů, ale také toho hodně pochytali, a hlavně u obou se výrazně zlepšila rozehrávka. Takže rozhodně oba za jejich výkon chválím.

Co se týče hráčů v poli, tak i tady převládá spokojenost. Sice jsem hráčům v úvodu utkání opakovaně vytýkal, že se snažíme hrát zbytečně středem hřiště, a málo využíváme strany, ale i to se v průběhu utkání částečně zlepšilo. Největší radost mám z toho, že všichni hráči se maximálně snažili, poměrně hodně toho naběhali, a hlavně hráli se stejným nasazením po celé utkání. V závěru jsme prohrávali už o 20 branek, ale hráči zápas nevypustili a snažili se až do konce. Toho si velmi vážím a hráče za to chválím. Jsem si jist, že pokud bychom podobný výkon předvedli i v jiných zápasech, tak bychom si častěji vychutnali pocit vítězství.

Naše branky vstřelili: Honza Rublič, Šimon Hájek, Vojta Jano a Ríša Pekař.  Je škoda, že jsme neproměnili mnohem více gólových šancí, které jsme si vytvořili, ale pyšelský brankář Kuba Čejka chytal opravdu skvěle a víc, než čtyři góly nám nedopřál.