A-tým: Sokol Nespeky – FK Bohemia Poděbrady 7:1 (3:0)

V úvodu zápasu byli aktivnější především hosté, kteří se několikrát dostali k nebezpečnému zakončení. Ve 13.min měl dokonce na hlavě úvodní branku poděbradský Peterka, ale trefil jen břevno Drážkovi branky.  Ovšem o minutu později začala „One Man Show“ v podání Michala Kučaby. Ve 14.min si Michal převzal míč v blízkosti pokutového území, hosté měli v tu chvíli pět hráč pod balonem a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mohla rodit naše šance. Jenže Michal prokličkoval mezi obránci jak mezi tréninkovými kužely a zakončil přesně na zadní tyč – 1:0. O tři minuty později si s bravurou jemu vlastní poradil i s levým obráncem Bělohoubkem a přesným centrem nechal vyniknout Jindru Dobřenského, který „z voleje“ zvýšil na 2:0.
Pak měly oba týmy po jedné velké šanci, ale skóre se měnilo opět až po akci Kučaby. Ve 25.min skončil kučabův centr na ruce poděbradského Bělohoubka a pokutový kop proměnil Klauz – 3:0. V závěrečné čtvrthodině měli šance už jen hosté. A nebyly to žádné „pološance“, ale pět velmi nadějných gólových příležitostí. Postupně selhali Matěj Novák, kterého vychytal Drážek, Peterkovu střelu zablokoval Bredler na roh, Novákovo sólo zastavil praporek pomezního rozhodčího, a stejnému hráči o chvilku později zabránil ve skórování Bredler. Těsně před půlí stihl Komárek zablokovat nebezpečné zakončení Martínka, a tak byl poločasový výsledek pro domácí fandy velmi příznivý 3:0.

Okamžitě po změně stran to byli opět hosté, kteří se jako první dostali do zakončení, ale skóre se měnilo opět až po akci Michala Kučaby. V 50.min ukázal, že je nejen technický, ale též velmi rychlý, svým strážcům unikl po pravé straně a předložil tutovku pro Máru Večeru a bylo to 4:0. Hosté si sice taky vypracovali své šance, ale nedokázali je proměnit. V 55.min trefil další břevno poděbradský záložník Knobloch. Hosté byli průběhem utkání poněkud frustrovaní. V 59.min nejdříve fauloval Alexandr Bora Kučabu, a pak na něj ještě nesportovně došlápl, za což uviděl pouze žlutou kartu. Nejlepší možnou odpovědí byl centr Lukáše Maršouna a gólová hlavička Kuby Bredlera , která znamenala vedení 5:0.  V 65.minutě sice hosté snížili po nedorozumění v naší obraně na 5:1, ale o čtyři minuty později upravil hlavou Jindra Dobřanský opět na rozdíl pěti gólů – 6:1. Ten, kdo tuto show začal, ten ji také dokončil. V 86.min si Michal Kučaba naposledy pohrál s hostující obranou, a pak na zlatém podnosu předložil tutovku pro Davida Peštu, který do prázdné brány uzavřel na konečných 7:1.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7672325

 

Video sestřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/9/26/36171.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVod/2021/9/25/204153.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: