U15: FC Vlašim Dívky – Nespeky/Poříčí 0:21 (0:10)

Zápas 7.kola starších žáků byl zcela odlišný od těch předchozích. Na rozdíl od ostatních zápasů jsme tentokrát nastoupili výhradně proti dívkám. Výsledky z již odehraných zápasů dávaly tušit, že to budou mít slečny z Vlašimi a Zaječic proti našemu týmu velmi složité. Na druhou stranu, ani pro nás to nebyl jednoduchý zápas. Hráče v tréninku učíme, aby byli silní v osobních soubojích, aby byli důrazní, aby hodně stříleli, … a není pak snadné v jednom zápase říct, že dnes je to všechno jinak. Sice jsem kladl důraz na to, abychom se snažili hrát kombinačně, abychom si vyzkoušeli způsob zakládání akcí, který se v tréninku učíme, ale realita byla jiná. Kluci velmi rychle vycítili, že z hlediska výsledku to bude jednodušší zápas, a bohužel ta touha po vstřeleném gólu byla větší než snaha hrát líbivý fotbal. Myslím, že v úvodu zápasu nám chybělo více respektu vůči soupeři, a tak jsme se prezentovali spíše silovou hrou než fotbalovým umem.

Postupně ale hráči pochopili, co jsem po nich chtěl, a naše hra se změnila. Dařilo se nám udržet míč na zemi a soupeřky jsme přehrávali především po pravé straně, kde dobře kombinovali Dominik Krygel a Kuba Řehák. Výsledkem bylo poměrně velké množství vstřelených gólů a vysoké vítězství.

Z celkového pohledu mě těší, že kluci opět dokázali zareagovat na mé pokyny a podařilo se jim změnit obraz hry. Nicméně, pokud srovnám výkon v tomto utkání s výkonem z minulého týdne, tak více spokojenosti panovalo minulý týden.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7672351

 

Zápis o utkání najdete zde: