B-tým: TJ Nespeky B – Sokol Přestavlky 3:2 (0:0)

Povinné vítězství se nerodilo lehce.
Po čtyřech výhrách v řadě béčko dvakrát prohrálo bez vstřelené branky a na týmu ležela deka. Tu se podařilo odhodit až ve druhém poločase zápase 7. kola Okresního přeboru. Po 230 minutách jsme rozvlnili síť a béčko si připsalo pátou výhru v tabulce si drží třetí pozici. Oproti poslednímu zápasu v Maršovicích, kde jsme prohráli 0:2, udělal trenér Novotný tři změny, kdy se na pozici stopera místo absentujícího Bejbla posunul Presl, do sestavy se vrátil Kačírek a postavil se na pravou zálohu a na levou zálohu povolal trenér Novotný ze staré gardy nespeckou hračičku Olina Nováka. Jsme snad jediný tým ve Středních Čechách, který svými hráči zásobuje A tým a když ti se v jejich zápasech zraní, tak pak musí v případě nouze povolávat hráče ze staré gardy. Další tradicí je, že v našem týmu nastupují otcové a synové. Dnes to potvrdili Pavel táta a syn Rubličové a Jarda a Honza Myslivci.

Od první minuty zápas probíhal ve vlažném tempu. A nebylo se čemu divit. V našem týmu na krajích obrany opět nastoupila dvojka skoro padesátníků, v týmu soupeře nastoupilo několik hráčů s výraznou nadváhou. I tak ale nad zkušeností převládala nepřesnost a v prvním poločase se fotbal nedostavil. Dostavila se kopaná, kdy do dvacáté minuté minuty nebylo kromě zbytečných ztrát o čem psát. Hosté měli několik nebezpečných akcí po pravé straně, kdy se ale nedokázali probít k zakončení, Nespeky kontrovali střelami z dálky, které buďto o míle míjely cíl, nebo mířily doprostřed brány. Víc se začalo hrát po přestávce na pití, kdy Pohořelý vysunul krásným pasem do úniku Kačírka, který přeloboval vyběhnuvšího brankáře Šacha. Toho bohužel na brankové čáře zastoupil přestavlcký stoper a na poslední chvíli míč vykopnul z brankové čáry. Pak se do velkých šancí dvakrát dostal kapitán Pohořelý, ale pokaždé si vylámal zuby na Šachovi. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vyměnil trenér Novotný Vojkůvku za Vošického, posunul Voráčka do útoku, což se později ukázalo být rozhodujícím tahem utkání. Naše ofenzivní hra získala na jistotě, měli jsme přesnější kombinaci a lepší pohyb, což jsme zúročili v 53. minutě. Voráček po kombinaci na jeden dotek vysunul Sosnovce, který našel centrem nejmenšího hráče na hřišti. Pohořelý skóroval do odkryté branky a vedli jsme 1:0. A to nebylo vše.

Za pět minut jsme po další pěkné kombinaci zvýšili vedení. Střelcem branky byl opět Pohořelý, který v situaci jeden na jednoho poslal přestavlckého stopera na párek a nedal šanci brankáři Šachovi. A pak sklapla Csaplárova past a přestali jsme hrát. Profesorskou hrou jsme soupeři nabídli několik situací, kdy jsme na vlastní třetině hřiště bohorovně rozehrávali a přišli o míč. A pak přišlo snížení, o které jsme si tímhle přístupem koledovali. V 80. minutě jsme ztratili míč právě tímto přístupem na vlastní polovině, nechali rozehrát soupeře, který udeřil Vondrákem, který angličanem snížil na 2:1.

Když doma vedete 2:1 deset minut před koncem, bojíte se udělat chybu, většinou zalezete a koukáte na časomíru, která postupuje sakra pomalu. To ale nebyl případ tohoto zápasu, protože jsme po postupné kombinaci v 88. minutě dostali míč na Kadeřábka, který precizním centrem našel Olina Nováka. A ten ukázal, jak se má centr zakončit. Nastavil placírku a vedli jsme 3:1.

Krátce po gólu pronesl střelec branky Olin Novák ve vtipu predikcu, která se nám  v Nespekách bohužel plní. Jeho slova „nechte je snížit, ať je můj volej vítěznej“ jsme si bohužel vzali k srdci až příliš a přestavlcký Vondrák po hezké individuální akci snížil na konečných 3:2 a zvítězili jsme tak popáté ze sedmi zápasů.

Příští zápas odehrajeme na hřišti favorita z Týnce nad Sázavou v sobotu 2. října od 16:00.

Sestava: Židlík – Rublič st., Rublič ml., Presl, Myslivec st. – Kačírek, Voráček, Pohořelý (C), Novák (88. Myslivec ml.) – Vojkůvka (46. Vošičký), Sosnovec (70. Kadeřábek)

Videosestřih ze zápasu najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/9/26/36168.mp4

 

Videozáznam z celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVod/2021/9/26/204325.mp4

 

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7672587

 

Zápis o utkání zde: