B-tým: Sokol Maršovice – TJ Nespeky B 2:0 (1:0)

Podruhé za sebou bez vstřelené branky, podruhé bez bodu. Béčko opět prohrálo

Ještě než se hráči rezervy sešli v maršovické kabině, musel trenér Novotný počítat omluvenky. A tak v šatně místo plánovaných 16 hráčů sedělo jen 13 hráčů i s gólmanem Židlíkem. Ale na to jsme v béčku zvyklí, a protože hrát může jen 11, jen tak nás to nerozhází. Vstup do utkání na skvěle připraveném maršovickém hřiště jsme měli lepší. Sice jsme dostali míč pod kontrolu, ale nedokázali jsme si vytvořit šanci nebo střeleckou příležitost, která by stála za zmínku. Domácí se dostali do hry po zmatcích v obraně, kterých během zápasu bylo bohužel víc, než jsme byli schopni ustát. V 16. minutě so po rychle rozehraném autu a sklepnutí dostal k zakončení domácí kanonýr Žížala, ale střelu mu po zasekávačce naše obrana zblokovala. Trenér Novotný před zápasem často upozorňuje naše svěřence na nebezpečné hráče soupeře a situace, ze kterých může soupeř udeřit. A smutné je, že tato predikce se vždy vyplní. Ale popořádku.

Po akci Žížaly se do hry začali dostávat domácí a blízko brance byli ve dvacáté minutě, kdy se míč po několika komických odrazech a trmě vrmě dostal do náruče Židlíka, který si mohl oddechnout. Za dvě minuty mu bylo bohužel mnohem hůře, protože mu pod tělem propadla ne příliš prudká střela Šacha a domácí se dostali do vedení. Nespeky kontrovali střelou Vojkůvky zpoza vápna, která však k naší smůle letěla pouze doprostřed a domácí brankář ji bez potíží lapil. Po našem rohu a odraženém míči vrátil balon do hry Bejbl, dlouhý pas podcenil domácí brankář XY, ale Maršoun si při zpracování míč ukopl do zámezí. Před koncem poločasu mohl vyrovnat Presl po přiťuknutí Voráčka, ale s brankářem přehodil i branku. Domácí se před poločasem ještě dožadovali červené karty po faulu Rubliče st.,který v úniku přerušil maršovického útočníka dosti brutálním způsobem, ale k údivu diváků uviděl od rozhodčího jen žluté napomenutí.

Hned na začátku druhé půle mohl vyrovnat Vojkůvku, ale samostatný nájezd nevyřešil nejlépe a jeho střelu vyrazil domácí brankář. Poté až do samého konce měli převahu domácí, ale v největší šanci přestřelil Žížala Židlíkovu branku a po dalším komickém závaru se domácí diví ještě teď, jaké šance lze neproměnit. A tak udeřil obávaný Žížala hlavou, kdy jsme špatně odvrátili roh a po dalším centru už nikým nehlídán hlavou proměnil. V navlas stejné šanci se na druhé straně objevil Sosnovec, ale ukázal, že poslední zápasy se s formou nepotkal a hlavou přestřelil. Pak mohl ještě dvakrát zazlobit domácí obranu Vojkůvka, ale v prvním případě mu střelu zblokoval obránce a v druhém si špatně převzal kolmou přihrávku a z šance tak nebylo nic.

Zápas jsme po mdlém výkonu a bez vstřelené branky opět prohráli a protože se nám kupí i zranění, nebude to v příštím domácím zápase s Přestavlkami nic lehkého. Pro zranění nedohrál kapitán Pohořelý, mimo hru je také Hamajda a kádr se tenčí. A proto nás přijďte v neděli od 14 hodin podpořit.

Sestava Nespek: Židlík- P. Rublič st., Bejbl, P. Rublič ml., Myslivec – Kadeřábek, Presl, Pohořelý (C) (33. Sosnovec), Maršoun (62. Myslivec) – Vojkůvka, Voráček