U15: Nespeky/Poříčí – Sokol Krhanice 1:2 (0:2)

Starší žáci odehráli v Ne 19.září čtvrté mistrovské utkání, a i když jsme prohráli 1:2, tak smutnit rozhodně nemusíme. Musím přiznat, že tato prohra mě vůbec nemrzí. Odehráli jsme velmi dobré utkání a je vidět, že každý zápas je z naší strany lepší a lepší. Poměrně úspěšně se nám dařilo přehrávat soupeře ve středu hřiště a dostávali jsme se do mnoha šancí. Těší mě nejen ten počet brankových příležitostí, které jsme si vypracovali, ale především to, jak jsme se k těm šancím dostali. V naší hře se objevilo velké množství situací, které se učíme v tréninku, a i když nás někdy zradilo technické provedení, tak chválím hráče za tu myšlenku.

V prvním poločase jsme měli několik velkých šancí, ale vždy nám chyběla lepší kvalita v zakončení. Své šance neproměnili Dominik Krygel, Adam Samko, anebo dvakrát Jirka Jedlička. Naproti tomu jsme se přibližně kolem 20.minuty dopustili série chyb, a hostující kapitán Marek Švanda vstřelil relativně jednoduchý gól – 0:1. Okamžitě po inkasovaném gólu jsme předvedli jednu z nejhezčích akcí, ale zakončení Dominika bylo opět nepřesné. Následně spálil dvě tutovky opět Jirka Jedlička a ve vyložené šanci se neprosadil ani Tomáš Vošický. Navíc v závěru první půle jsme opět velmi lacino nabídli soupeři možnost k zakončení, a protože Krhanice byly velmi produktivní, tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2.

V dobré hře jsme pokračovali i po změně stran a spíše to vypadalo, že je to jen otázka času, kdy zápas otočíme. Jenže nepoměňování šancí pokračovalo. Např. cca v 50.min trefil Fabio z volného přímého kopu břevno. Kontaktního gólu jsme se dočkali přibližně v polovině druhé půle. Dominik se prosadil po pravé straně a před brankou zakončoval Tomáš Vošický – 1:2. Vyrovnání měl na kopačkách Adam Samko, ale i on si vylámal zuby na výborném gólmanovi hostí. A tak hosté nakonec dotáhli zápas do vítězného konce a z Nespek si odváží všechny tři body.

Více foto najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7659554

 

Videosetřih utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2021/9/21/36135.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: